2017-01-20 12:05

AUTO


Antidot pentru radarele cu laser

 |  17:38
Antidot pentru radarele cu laser
Costă 9.000 de euro şi sunt practic nedetectabile. Şoferiide rând vor deveni ţinte sigure ale noilor radare cu laser pe care poliţia le-aachiziţionat recent. Totuşi, pistoalele-minune nu vor veni de hac celorcare încalcă viteza cu premeditate,pentru că LTI 20-20 TruCAM poate fi bruiat. Ce-i drept, sistemele suntscumpe şi folosirea lor îi scoate pe deţinători în afara legii, însă laserul dinmâna poliţistului poate fi învins. Preţul minim este de 420 de euro.

Camera video de înaltă fidelitate şi detecţie în 0,33 secunde. Suntprincipalele caracteristici ale noilor radare intrate în dotarea PoliţieiRutiere. Omologate acum trei luni, pistoalele laser au început deja să facăvictime printre şoferi. Acurateţea imaginilor captate de noua tehnică este atât de mare încăt pot fi identificatenu doar plăcuţele de înmatriculare ale contravenientului, ci şi trăsăturileocupanţilor maşinii. Aşa că un proces public devine cu atât mai delicat cu câtşoferul chiar are ceva de ascuns. În plus, apărarea clasică, cu mişcatulaparatului radar în timpul detecţiei sau intervalul de eroare admisibilă, devineinutilă pentru că LTI 20-20 TruCAM a fost omologat pentru a capta imagini şiatunci când se află în mişcare, iar marja de eroare este de doar 2 km/h. Detecţiamaşinii ţintă se face de la 1.200 de metri, iar intervalul de viteză măsurateste de la 0 la 315 km/h.

Contra laser, frate!

Cum poţi păcăli, însă, detectoarele laser? Cusistemele Laserjammer. Adică cele care bruiază raza laser. Că e Escort Shifter,AG 8 sau AL G 9 Guardian, sistemele de bruiaj fac ca viteza reală a maşinii săfie înregistrată de LTI 20-20 TruCAM ca fiind 0 km/h. Există o multitudine deastfel de gadgeturi în SUA, acolo unde radarele laser au deja o istorie. Preţulaparatelor de bruiaj se situează înte 420 şi 1.000 de euro şi presupuneinstalarea unui întreg sistem de senzori, fire şi butoane pe maşină. În plus,la un control amănunţit acestea pot fi descoperite, iar deţinerea lor constituiecontravenţie şi se sancţionează cu 600 de lei amendă şi reţinerea permisuluipentru 60 de zile. O veste şi mai tristă pentru poliţişti, care şi-au propus săfolosească noile aparate cel puţin până în 2016, este că fizicienii audescoperit deja antilaserul. Adică principiul după care practic se absoarbeunda laser. Şi la viteza cu care se implementează astăzi noile tehnologii, estede presupus că în curând va apărea antilaserul la purtător. Însă, până atunci,mulţi vitezomani vor rămâne fără permis şi vor plăti de câteva ori noilepistoale radar ale poliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-04

Mai multe imagini:
Antidot pentru radarele cu laser
zoom
Antidot pentru radarele cu laser
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image