2019-03-19 08:01


Chevrolet Orlando, confort pentru toată familia

 |  17:08
Chevrolet Orlando, confort pentru toată familia

Îispune Orlando pentru că, probabil, General Motors s-a gândit că înainte detoate este o maşină de vacanţă şi merge botezată după oraşul din Florida, de pecoasta Atlanticului. Apoi e un Chevrolet, o marcă populară care are ca scop săaducă tehnologia şi confortul auto în viaţa cotidiană a omului de rând.Chevrolet Orlando este un MVP (multi propouse vehicle)cu şaptelocuri, care oferă pe lângă spaţiu şi comoditate, o mulţime de dotări incluseîn pachetul de bază. Arma principală în faţa concurenţei este preţul.

ChevroletOrlando este maşina care face istorie. Până la el, GM nu a lansat pe piaţaeuropeană un MVP în adevăratul sens al cuvântului. A testat consumatorul cuciudatul HHR care a prins puţin - fiind un design prea îndrăzneţ pentru piaţaeuropeană, dominată de conservatorismul german. Apoi a compus feed-back-ul cucel obţinut de la Daewoo Tacuma, un fel de SUV coreean fără prea mare succes.Strămoşii şterşi ai lui Orlando nu spun însă nimic despre noul Chevrolet. Omaşină cu forme puternice, ridicată pe o platformă - GM Delta II - pe care se produc Chevrolet Volt, OpelAmpera sau noul Opel Zafira. Şi pentru că am ajuns la Zafira, s-ar putea caasemănarea între cele două să fie remarcabilă. Şi este. Opel e mai scump,pentru că poartă amprenta germană şi este asamblat la Bochum. Orlando seconstruieşte în Coreea la uzinele de la Busan. Sub capotă veţi găsi însăaceeaşi materie. Diferenţa de preţ vine, în mare parte, din marcă.

Şapte locuri la preţ rezonabil

Orlandoare forme tari, ceea ce-l face să fie mai impunător. Totodată, unghiuriledrepte lasă impresia unui spaţiu mai mare la interior. Scaunele sunt comode,cel al şoferului oferind o poziţie înaltă de condus care face ca drumul lung sănu pară obositor. Maşina este dotată cu şapte scaune, din care două suntrabatate în portbagaj putând fi ridicate la nevoie. Tot la capitolul comoditateam remarcat prezenţa unor cotiere, atât în faţă, cât şi în spate, a prizelor deaer condiţionat, inclusiv în spate, precum şi a multiplelor spaţii de depozitare.Materialele folosite nu sunt din cele mai fine, dar sunt alese astfel încât sălase timpul să treacă peste ele fără prea multe urme. Maşina testată de mineera în varianta LTZ, adică: oglinzi cromate, lumină ambientală peconsola centrală, aprinde automată a farurilor, senzor de ploaie, jante dinaliaj de 17 inch, şi avea un preţ de 16.100 de euro cu tot cu TVA, lamotorizarea pe benzină de 1,8 litri şi 141 de cai-putere. Însă varinta de bază,LS Plus, conţine ABS, servodirecţie, ESC - controlul stabilităţii, TC -controlul tracţiunii, airbaguri frontale, laterale şi cortină, info display,scaune reglabile pe patru direcţii, volan reglabil, la un preţ de 14.780 de eurocu TVA, cu motorizare 1,8 benzină. Intermediar, la 15.480 de euro cu TVA, maiputeţi adăuga computer de bord, pilot automat, mufă USB şi i-Pod, proiectoare,climatronic, senzori de parcare şi multe altele.

Două motoare

Motorizărilesunt un benzinar de 1,8 litri, 141 cai-putere şi un diesel de 2 litri, 163 cai-putere,care poate transmite cuplul de 360 de Nm prin intermediul unei cutii automatesau al uneia manuale cu şase trepte. Motorul testat, 1,8 litri benzină,livrează un cuplu de 176 de Nm, suficient pentru a mişca uşor Orlando caremăsoară 4,65 metri lungime şi 1,836 metri lăţime, şi cântăreşte 1.528 kg. Nutrebuie să ne aşteptăm la un demaraj sport, nici nu e cazul, viteza de 100 km/hfiind atinsă abia în 11,6 secunde, ci la un drum comod în care primeazăsenzaţia de siguranţă. Consumul înregistrat de mine, şi consemnat peautomotomania.ro, a fost de aproape 8 litri/100km în regimmixt şi 257 km parcurşi. În oraş, Orlando ajunge pe la 10,5 litri/100 km. Raportul calitate/preţ îl face pe Orlando foarte competitivîn segmenul MVP, dacă cel care cumpără vrea să aleagă un produs bun îndetrimentul unei mărci de impact printre vecini.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-20

Mai multe imagini:
Chevrolet Orlando, confort pentru toată familia
zoom
Chevrolet Orlando, confort pentru toată familia
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...