2019-01-17 17:16


35.000 de euro, “cotizaţia” minimă de intrare în Parlament

 |  18:16
35.000 de euro, “cotizaţia” minimă de intrare în Parlament

Rumoare printre politicieni. Prostia şi hoţia au schimbat baza de calcul. Bursa Zvonurilor a aflat că este pentru a doua oară când se modifică pragul financiar de acces în Parlament şi toată lumea este bulversată. Nimeni nu-şi pune problema candidaturilor oneste şi meritorii. Pentru un fotoliu de parlamentar se porneşte de la salariul „minim” de 3.000 de lei. Suma se înmulţeşte cu 12 luni, de unde rezultă 36.000 de lei.

După ce multiplicăm cifra cu 4 ani, rezultă suma de 144.000 de lei, circa 35.000 de euro. Aceasta este suma minimă de plată către un partid politic pentru un loc în Parlament. Abia de acum încolo se discută despre o poziţie eligibilă, în funcţie de cât de sus ajunge suma. Frustrarea oamenilor capabili, dar impotenţi financiar, atinge cote alarmante. Pentru că DNA a început să aresteze politicieni, afacerişti, intermediari etc. se discută despre alte metode de cotizare. Cum se recuperează aceşti bani, a întrebat Bursa Zvonurilor. Răspunsul a venit imediat. O parte din bani se colectează de la candidaţii la sinecuri, oameni care nu ştiu să facă nimic, dar au pretenţii la funcţii bine plătite, care trebuie să plătească pentru nominalizarea într-un post rentabil financiar şi influent, dar cu muncă puţină. Altă parte, din fraudarea statului prin birourile parlamentare, angajări fictive, în special. Apoi, se câştigă din afacerile pitite de atenţia ANI pe la rude şi prieteni, dar care funcţionează în continuare. Apoi, prin obţinerea de contracte grase pentru propriile firme.

Lucrurile stau altfel la consiliile locale. Chiar dacă aleşii locali nu plătesc înainte de alegeri, ei primesc „mutările în plic de la centru”, pe care trebuie să le execute fără greşeli sau ezitări, altfel sunt excluşi din partid şi schimbaţi din funcţii. Mulţi acceptă mai uşor schimbarea când spectrul puşcăriei la face cu ochiul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: bursa, zvonurilor, parlamentari, cotizatii, sume, euro, dna, ani, politicieni, loc, eligibil
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...