2018-12-11 13:28


Adrian Curaj n-are curaj

 |  20:40
Adrian Curaj n-are curaj

Ministru al Educației în cabinetul Dacian Cioloș este profesorul Adrian Curaj, care a fost director în Ministerul Educației, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Fost consilier al premierului Tăriceanu și fost președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică în primii ani ai guvernării Emil Boc, domnul Curaj are un Cv impresionant, competențele sale fiind recunoscute inclusiv prin implicarea în proiecte NATO și ale Comisiei Europene, iar meritele onorate prin distincții conferite de președinții Ion Iliescu și Traian Băsescu.

Pare un Cv potrivit pentru postura de ministru al Educației, însă domnul Curaj a eșuat lamentabil în funcția de coordonare de la UEFISCDI. Proiectele finanțate cu bani publici de această instituție au fost selectate fără respectarea criteriilor de evaluare și cu notări absurde, de genul doi evaluatori punctează cu 80 -90-100 din 100 posibile, iar unul nota zero și proiectul era eliminat! Mai mult, în mandatul domnului Curaj, Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare si Inovare al UEFISCDI stabilea atât criteriile de selecție a evaluatorilor, cât și procedurile de selecție și chiar monitoriza modul în care se făcea evaluarea... Când presa i-a solicitat domnului Curaj explicații pe marginea subiectului, a programat un interviu după săptămâni de la solicitare, apoi a plecat din instituție fără să anunțe în prealabil, în ziua interviului, iar apoi a refuzat reprogramarea interviului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: adrian curaj, ministerul educatiei, tariceanu, dacian ciolos, bursa zvonurilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MONITA
16 Noi 2015

Cele prezentate sunt adevarate. Personal, am avut depus la ultima licitatie de proiecte pe UEFICSDI un proiect de cercetare original, la care evaluatorii externi au acordat peste 80 de puncte, iar cel roman sub 50 de puncte. Desi legea spune ca nu trebuie sa existe diferente mai mari de 10 puncte, au fost acceptate aceste diferente. La contestatie, nu s-a rezolvat imic si nici nu a existat transparenta sa stim numele acelui evaluator si nici observatii pertinente, ci foarte vagi. Practic au fost avantajate anumite proiecte venite mai ales pe filiera universitara, restul cercetarii stiintifice numai conteaza in viziunea acestui domn.
CERCETATOR
16 Noi 2015

Din pacate, d-l Curaj a lucrat foarte mult pentru domnia sa, inclusiv aparitii televizate alaturi de d-l Mironov , pentru un CV impresionabil, dar a facut putin pentru societatea cercetatorilor din tara. Este un personaj fripturist si arivist, isteric si cu o atitudine dictatoriala. La toate intalnirile de informare sau brokeraj pe proiecte de cercetare (ex. Ro-No) a esuat lamentabil in a raspunde la niste intrebari de bun simt. De cele mai multe ori, reprezentantii straini ai finantatorilor ne-au raspuns cu calm si competenta la intrebari. Pe de alta parte, profesorii de la UPB sunt de ani buni la butoanele cercetarii, inclusiv Abramburica - in fata sau din umbra. Toti au pus umarul la atragerea de fonduri de cercetare pentru UPB, sub conducerea lor, bineinteles, sau a camarilei asociate. De multe ori la limita legii si fara sa respecte nici un fel de etica. A se vedea scandalurile in care s-au scris proiecte pentru a fi conduse de cine trebuie, sau articolele din Nature referitoare la activitatea Abramburicai. RUSINE !! SA VINA OAMENI DE CALITATE MORALA SI STIINTIFICA INTERNATIONAL RECUNOSCUTA LA CERCETARE!! LA FEL IN EDUCATIE !!
CERCETARE UPB ?
30 Noi 2015

Puteti pune in discutie publica situatia asa ziselor "centre de cercetare" din Universitatea Politehnica Bucuresti UPB - ca numar, peste 45 - vezi aici : http://www.upb.ro/centre-cercetare.html si prin extensie, situatia de la toate Universitatile din tara - indiferent de profil. Ce reprezinta aceste centre ? - bisericutze grupate pe interese de sifonare bani din "cercetare", amicitii bazate pe matrapazlacuri stiintifice, adevarate "feude" a cate unui sfertodoct patentat cu patalama de "prof.dr.ing." (de ceva vreme unii isi adauga si particula "habil.") , cu rol de "cluburi selecte" - in care accesul este permis functie nu de performantele profesionale ci de obedienta fata de directorul centrului si de amicii sai ... De ce atatea centre ? Chiar credeti in ceea ce scrie pe site-urile lor de prezentare ca este scopul lor ? Fals ! Rolul lor principal este acela de a sifona banii din cercetare ! Ca daca nu ar fi fost aceste centre multi asa zis cadre didactice universitare - care isi acopera 100% , sau chiar peste , norma numai din activitati didactice (cursuri, seminarii, laboratoare, etc.) nu ar mai fi putut incasa bani si din activitatea de cercetare - nu cred ca e cazul sa reamintim ca multe cadre au fost / sunt implicate in zeci si sute de proiecte ... Asa ca s-au inventat aceste centre , unde nulitatile sfertodocte si ciurucurile patentate incaseaza bani gramada din asa-zisa cercetare pe care chipurile o fac ... Nu vi se pare normal sistemul occidental in care cadrele universitare implicate in proiecte de cercetare primesc bani doar pentru dotari, participari conferinte, nu si de salariu - acoperit de norma didactica ? Ce fac aceste centre in proiectele de cercetare (de ex. Parteneriatele, etc.) in care sunt implicate? Dar mai intii de ce sunt implicate ? Ca ar fi in centru cine stie ce somitati stiintifice fara de care nu se poate duce proiectul la bun sfarsit ? Sau ar avea vreo dotare absolut indispensabila
CERCETARE UPB 2 ?
30 Noi 2015

Ce fac aceste centre in proiectele de cercetare (de ex. Parteneriatele, etc.) in care sunt implicate? Dar mai intii de ce sunt implicate ? Ca ar fi in centru cine stie ce somitati stiintifice fara de care nu se poate duce proiectul la bun sfarsit ? Sau ar avea vreo dotare absolut indispensabila realizarii proiectului, dotare inexistenta altundeva? NU ! FALS! Adevarul este ca daca nu ii iei parteneri, sansele de reusita ale propunerii - indiferent cat de buna ar fi - scad dramatic ! Pentru ca evaluatorii sunt din membrii acestor "cluburi" sau amici de-ai lor si isi impart proiectele cum vor p**a lor ! Asta e cruntul adevar ! Cum fac predarile la proiecte ? In cel mai simplu mod cu putinta ! Copy-Paste de prin diverse referate/lucrari de "masterat" si "doctorat" multe fara nici o legatura logica cu proiectul ! Dar banii de salariu din devizul proiectului ii incaseaza - ca doar s-au spetit facand cercetare in afara programului de lucru - ca multi au legalul de 160 ore/luna ocupat cu activitati didactice. Am avut "onoarea" sa colaboram cu citeva centre din UPB, mai ales de la Facultatea Stiinta si Ingineria Materialelor - UPB, cu urmatoarele centre : Centrul de Cercetarea si Expertizarea Materialelor Speciale - CEMS , www.upb-cems.ro Centrul de Cercetari si Expertizari Eco-Metalurgice - ECOMET , www.ecomet.pub.ro Centrul de Biomateriale - BIOMAT , www.biomat.ro Cum a decurs colaborarea ? In afara faptului ca ii interesau doar cum sa ia cat mai multi bani de salariu si de plimbari pe la conferinte din devizul proiectelor - ii rest ii "dureau" in coor de proiecte ! Cu cat se apropia data predarii ii atentionam despre ce au de facut .... le trimiteam probe pentru cercetare .... si cu cateva zile in preajma datei de predare ne trezeam cu un email cu citeva pagini luate din cine stie ce lucrare de master/doctorat ... Cind ii atentionam ca nu este in regula ... replicau ceva de genul : "scrieti si dvs ceva ac
CERCETARE UPB 3
30 Noi 2015

Cum a decurs colaborarea ? In afara faptului ca ii interesau doar cum sa ia cat mai multi bani de salariu si de plimbari pe la conferinte din devizul proiectelor - ii rest ii "dureau" in coor de proiecte ! Cu cat se apropia data predarii ii atentionam despre ce au de facut .... le trimiteam probe pentru cercetare .... si cu cateva zile in preajma datei de predare ne trezeam cu un email cu citeva pagini luate din cine stie ce lucrare de master/doctorat ... Cind ii atentionam ca nu este in regula ... replicau ceva de genul : "scrieti si dvs ceva acolo, printati si aduceti la semnat ...." FARA CUVINTE ! De ce i-am luat parteneri ? Nu-i iei sansele de reusita a propunerii scade dramatic ! Fara cuvinte ! Adevarat cerc vicios ! De mai multe ori ANSCI a fost informat despre calitatea indoielnica (mai corect spus - copy paste in bataie de joc) a lucrarilor de cercetare realizatre de aceste centre din Fac SIM in proiectele in care sunt implicate. Nu s-a luat nici o masura, nici un control ! O posibila cauza a neluarii de atitudine o poate constitui prietenia stransa intre dl. Curaj cu "prof.dr.ing." Nicolae Constantin - director centru CEMS !!!
HTTP://METAV-CD.RO/GEOTUR/RO-P
11 Dec 2015

Ref la proiectele cu dedicatie, uitati aici unul : Program european de cercetare European Economic Area (EEA) Romania – Islanda Project no. 16 SEE / 30.06.2014 Prezentare generala Contract de finantare nr. 16 SEE / 30.06.2014 Denumirea proiectului Imbunatatirea si extinderea duratelor de utilizare a pompelor si turbinelor geotermale prin tehnologia de acoperire cu materiale multicompozit depuse in plasma termica Acronim: GEOTUR Parteneri : METAV Cercetare - Dezvoltare SRL afla mai multe UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI afla mai multe TEHNOID COM SRL afla mai multe INOVATIV CENTER ICELAND afla mai multe ON - Orka Náttúrunnar afla mai multe VELVIK afla mai multe Abramburica stie de ce ! ;-) mai corect - Ruda lui Abramburica stie de ce ! ;-)
Random imageUltimele stiri


loading...