ANCOM, o instituție strategică „săpată” din interior. Cum sabotează „gașca PDL” reformarea instituției
2018-08-20 04:13


ANCOM, o instituție strategică „săpată” din interior. Cum sabotează „gașca PDL” reformarea instituției

 |  15:11
ANCOM, o instituție strategică „săpată” din interior. Cum sabotează „gașca PDL” reformarea instituției

O bătălie pe viață și pe moarte se dă zilele acestea la ANCOM, una din instituțiile strategice ale statului, deși mai puțin cunoscută publicului larg. Pentru cine nu știe, este vorba de autoritatea care se ocupă de reglementarea în domeniul comunicaților, așa că deciziile sale au efect direct asupra tuturor românilor care au telefon mobil, televizor, sunt conectați la Internet sau apelează la serviciile poștale. Pe scurt, mai toată populația țării!

Piața controlată de ANCOM este estimată la 4-5 miliarde de euro, așa că miza controlului asupra acestei instituții ar trebui să fie clară pentru toată lumea. Un fost sau actual angajat al ANCOM și-a luat inima în dinți și a pus pe hârtie neregulile săvârșite de șefimea de prin ANCOM, mulți dintre directorașii găsiți în funcții sabotându-l acum activ pe noul președinte al instituției, votat de Parlament.

În scrisorica făcută publică de respectivul se vorbește despre ”domnia discreţionară şi luxul de care au beneficiat membrii unei găşti de dinozauri ai birocraţiei telecomului românesc” și despre faptul că „familia-PDL care a condus despotic ANCOM” nu vrea să se retragă sub nicio formă din pozițiile ocupate, chiar și după „opt ani de haiducie”. Aceștia sunt acuzați că „depun eforturi subversive multidirecţionale de subminare a autorităţii noii conduceri a ANCOM, prin orice mijloace, dar în special folosindu-se, ca şi în trecut, de canalele subterane ale puterii”.

Faptul că nu vor să elibereze scaunele pe care le ocupă de atâta amar de ani e de înțeles, dacă ne gândim și numai la salariile  uriașe aferente posturilor respective, însă nu este doar asta.

Din scrisoarea făcută publică rezultă că „bubele” din activitatea lor sunt multiple, iar un control atent ar scoate la iveală nenumărate nereguli.  Abuzuri ale unor operatori de telefonie mobilă trecute cu vederea, tolerarea publicității înșelătoare în domeniu și tratarea cu indiferență a plângerilor făcute de clienți, sunt doar câteva dintre problemele menționate, care au afectat activitatea ANCOM în ultimii ani.

În aceste condiții, este evident că orice încercare de reformare a instituției este văzută ca un pericol de membrii „găștii cocoțate la putere în regimul autoritar PDL”.

„Bursa zvonurilor” nu are parti-pris-uri și nu e interesată neapărat de conflictul din instituție, dar dacă și numai jumătate de ceea ce ne-a ajuns la urechi este adevărat, și o instituție pusă să apere utilizatorii români le-a trădat interesele doar pentru ca niște directorași să își poată umple buzunarele mai bine, atunci este musai o schimbare. Și cine a greșit, să plătească!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-15

TAGURI: ancom, pdl, gasca, internet, mobil, servicii

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...