2018-11-21 04:00


Blejnar e bine mersi

 |  19:49
Blejnar e bine mersi

Fostul şef al ANAF, notoriul Sorin Blejnar (foto), s-a aflat marţi seara în zona VIP a Arenei Naţionale. Nu e clar dacă a fost acolo pentru a urmări meciul Steaua-Vardar sau pentru a-şi etala ceasul de aur, evaluat de cunoscători pe la 20.000 de euro.

Rămas fără slujbă după ce a fost dat afară din fruntea Fiscului, cu dosare grele şi avocaţi costisitori, cu amicul Codruţ Marta dat dispărut de peste un an, pe ce şi-o fi cumpărat bijuteria de pe mână. Din ce a economisit din leafa de la ANAF?

Energie cu orice preţ!

Aşa s-ar putea traduce acţiunea Guvernului Ponta de a separa Departamentul de Energie de restul Ministerului Economiei. Pe cale de consecinţă, şi celălalt departament, pentru IMM-uri, a beneficiat de acelaşi tratament. Ministerul Economiei, care a căzut în ograda PNL la împărţeala puterii, cu ministru Varujan Vosganian, s-a pricopsit şi cu două departamente, cel mai important fiind cel al Energiei, ajuns sub şefia lui Constantin Niţă. După un frecuş de jumătate de an, Departamentul pentru Energie îşi câştigă independenţa. Dar, ca să nu fie nevoie de votul Parlamentului şi de semnătura preşedintelui Băsescu, cele două departamente rămân, doar cu numele, tot la Economie.

Actele normative prin care se consfinţeşte independenţa departamentelor au o mare lipsă. Aşa cum este tipărit în Monitorul Oficial, hotărârile de Guvern nu au şi semnătura Ministerului Justiţiei, necesară mai ales că este vorba de ingerinţe în organizarea Executivului. Mai mult, se pare că Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ acestor acte normative, fapt care poate duce fără probleme la anularea lor. Şi Niţă ar rămâne iar legat de Vosganian.

Pricopie, pact cu “Mafia editurilor”

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a dat-o la pace cu “Mafia editurilor” pentru a-şi îmbunătăţi imaginea şi a-şi păstra fotoliul la conducerea învăţământului.

Pricopie mizează pe sprijinul marilor patroni de edituri pentru a scoate, din toamnă, noile manuale şcolare, atât în format clasic, cât şi digital. Editurile particulare nu s-au arătat, la început, încântate de anunţul ministrului, având în vedere preţurile mici pe manual şi faptul că variantele digitale vor putea fi descărcate gratuit de oricine. Pricopie a găsit însă alte modalităţi pentru a-i mulţumi pe editori. Ministerul e gata să achiziţioneze şi caiete speciale şi culegeri. În plus, manualele clasice vor avea volume. De asemenea, şeful învăţământului vrea să le faciliteze editurilor particulare intrarea pe piaţa cărţii ştiinţifice, urmând să publice textele profesorilor şi doctoranzilor din universităţi. Acest lucru, în dauna editurilor marilor instituţii de învăţământ superior de stat. Pe scurt, mai mulţi bani viraţi de MEN către “Mafia editurilor”, criticată public, dar în acelaşi timp iubită de toţi miniştrii Educaţiei, dar pe ascuns, sub pretextul unei aşa zise economii şi a accesului liber la învăţământ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-21
Citeste si:
Lucian Vlădescu nu renunţă la OMV Petrom!

TAGURI: Blejnar, anaf, arena, nationala, steaua, energie, economie, educatie, mafia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...