2018-09-18 22:33


BURSA ZVONURILOR. Gabriel Oprea şi-a ţepuit colegii din UNPR

 |  21:00
BURSA ZVONURILOR. Gabriel Oprea şi-a ţepuit colegii din UNPR

Foştii parlamentari UNPR sunt supăraţi foc pe vicepremierul Gabriel Oprea (foto). Pentru că nu au fost consultaţi când UNPR a facut alianţă cu PSD, deşi s-au liniştit atunci când Oprea le-a promis că UNPR îşi păstrează colegiile. Ulterior, s-a dovedit că UNPR şi-a păstrat, într-adevăr, colegiile, dar nu şi pe titularii lor. Astfel, au rămas mulţi oameni pe afară, oameni care au băgat zeci de mii de euro în partid, în sedii, în tot felul de manifestări prin judeţe. De exemplu, la final de mandat, senatorul Crăciun (UNPR Arad) a fost propus în CNA, dar... ţeapă! Deşi comisia era majoritară USL, a fost singurul cu aviz negativ. Sau cazul senatorului Câmpanu: Miky Şpagă i-a luat colegiul, promiţându-i că îl face consul. Aţi auzit ceva în sensul ăsta? Nuuu. Deci iarăşi ţeapă! Cireaşa de pe tort este că Oprea nici măcar nu le mai răspunde la telefon vechilor parlamentari care acum vor să îi ceară socoteală ori sprijin, pentru că unii au rămas total pe dinafară, efectiv nu au job.

Dedicaţie pentru şefia Romgaz

Guvernul Ponta respectă condiţiile impuse de FMI şi face selecţii pentru managementul privat pentru cele mai importante companii din ţară. Rezultatele anterioare sunt notabile şi, se pare, există toate şansele să se continue în aceeaşi manieră. De exemplu, la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA cel mai bun s-a dovedit a fi preşedintele PSD Constanţa; la Complexul Energetic Oltenia, ce deţine cota cea mai mare din piaţa de energie electrică din ţară, a fost desemnat ca manager privat şeful PSD Gorj. Şi totul în urma unui complex proces de selecţie.

Este de aşteptat ca şi la Romgaz, probabil cea mai bogată companie de stat din ţară, să se repete procesul de selecţie a managerului privat după regulile verificate la Constanţaşi Gorj. În anunţul prin care „este scos la concurs” acest post, se prevede obligativitatea ca „pretendentul” la şefia Romgaz să fi condus companii cu cifra de afaceri de minim 100 milioane de euro sau 1.000 de angajaţi. Dacă nu se iau în calcul companiile străine, se pot număra pe degete societăţile din România care pot răspunde unor astfel de criterii. De altfel, surse din „piaţă” susţin că, prin aceste condiţii, se pregăteşte locul de manager privat pentru un fost director al Romgaz.

Senatul forţelor de muncă

Biroul Permanent al Senatului va adopta luni o nouă organigramă a acestei Camere a Parlamentului. În spatele deciziei se află multe negocieri de culise. Ideea e că se dă drumul la angajări. Senatorii au tras deja sforile ca noile posturi să fie ocupate de pilele lor. Camtoţi cei aleşi pe listele Puterii o să-şi răsplătească oamenii de încredere cu slujbe călduţe în Senatul României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-12-10

TAGURI: bursa zvonurilor, unpr, senat, gabriel_oprea, romgaz
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...