2019-01-20 17:13


Caracter de Fenechiu

 |  20:18
Caracter de Fenechiu

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, are mari victorii la activ, reuşind să îndepărteze toţi managerii privaţi străini de la conducerea companiilor care ţin de acest minister. Guvernul şi-a făcut un titlu de glorie din aplicarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cerută insistent de UE şi FMI.

Rezultatul a fost însă unul total dâmboviţean. În urma selecţiilor, făcute pe bani grei şi cu firme de head hunting cu ştaif, au răsărit, pe post de manageri privaţi, tot felul de apropiaţi ai liderilor politici. Au existat şi excepţii, dar au fost repede corectate. La TAROM a fost instalat primul manager privat străin, dar care a dat rapid bir cu fugiţii. Cel de-al doilea, abia venit, va fi probabil debarcat în toamnă.

Cel mai interesant a fost, însă, la CFR SA. Compania avea mare nevoie de un împrumut de la BERD, de 175 milioane de euro. Ca să fie sigură că-şi primeşte banii, banca a cerut ministrului Fenechiu să-l numească manager privat pe Dimitris Sophocleous, un nume în mediul de afaceri, şi care figura pe lista scurtă pentru conducerea companiei. Fenechiu a răspuns solicitării băncii, dar, după ce s-a rezolvat cu creditul, l-a debarcat pe grec fără nici o remuşcare, instalând pe funcţie un apropiat al său.

Orlando face paşi

Informaţiile neoficiale, care vin dinspre PSD, îl dau pe Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, drept victimă sigură la remanierea care se coace pentru toamnă. Deşi senator de Buzău, Teodorovici nu prea are spate în partid, saltul său în Guvern datorându-se exclusiv premierului Ponta, al cărui consilier a fost. În ciuda încrederii premierului în capacităţile sale, se pare că Teodorovici a fost o dezamăgire, despre fondurile europene vorbind mai toată lumea, mai puţin cel care este şef peste ele. Că rezultatele pe partea de absorbţie a banilor europeni sunt proaste, o demonstrează avertismentele tot mai dese pe care le dă Ponta, privind posibilitatea pierderii unor fonduri importante,dacă nu se schimbă ceva în activitatea autorităţilor. Or, se pare că toată lumea a ajuns la concluzia că schimbarea trebuie făcută de la vârf.

Misterele ştiinţei la Guvern

Executivul condus de Victor Ponta vrea să desfiinţeze Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS), instituţie subordonată Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Primul pas a fost deja făcut, finanţarea Consiliului fiind mult redusă. Mai mult, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi cel delegat pentru învăţământ superior şi cerecetare, Mihnea Costoiu, urmează să semneze un ordin prin care CNCS să nu mai aibă dreptul de a acredita editurile care vor să publice texte ştiinţifice.

CNCS este instituţia care se ocupă, în prezent, de coordonarea, finanţarea, monitorizarea şi evaluarea activităţilor de cercetare ştiinţifică din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-14
Citeste si:
Daniel Dăianu a apărat un 11 metri

TAGURI: relu, fenechiu, bursa, zvonurilor, orlando, mistere, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CFRIST
10 Iul 2013

Nivelul de inteligenta al dnului Fenechiu este mediu. Daca ii spui o problema de 5 ori a sasea ora daca mergi sa-i spui tot cu aceiasi problema nu tine minete ca ia mai fost adusa la cunostinta problema. Problema lui este sa nu fure altul mai mult ca el si Ghibu. Halal ministru, ore cu ce a pacatuit acest popor. Antonescu iati gindul de a fi presedinte
Random imageUltimele stiri

loading...