2018-10-18 06:26


Centrul vechi. Atenţie la expertize!

 |  18:51
Centrul vechi. Atenţie la expertize!

Cine doreşte un credit de la bancă pentru un imobil încadrat în categoria celor cu risc seismic, oricare ar fi gradul lui, îşi pune pofta în cui. Logic, băncile refuză să dea bani pentru astfel de clădiri deoarece nu le asigură nimeni şi nu pentru că mor de grija celor care vor locui în ele. De acest aspect ar trebui să se ocupe autorităţile. Şi aici ajungem la legea care tocmai interzice firmelor sau instituţiilor să funcţioneze în clădiri cu risc seismic.

A trebuit să moară oameni pentru a se da o astfel de lege. Însă, Bursa Zvonurilor a ciulit urechile şi a auzit că în Centrul vechi din Capitală sunt clădiri expertizate cu „dedicaţie”. Adică doar pe hârtie ele nu reprezintă pericol pentru cetăţenii care le calcă pragul. În realitate, sunt imobile care stau să cadă.

În acest context, s-ar cuveni ca primăriile să facă rost de bani (poate nişte fonduri europene) şi să refacă expertizele, multe dintre ele datând din anii 90. Altfel, există riscul ca la o orice zgâlţâitură mai puternică să pice clădirile din Centru vechi ca piesele unui domino. Doamne fereşte!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-07

TAGURI: centrul vechi, expertize, cladiri, imobil, bursa zvonurilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...