2018-09-24 12:51


CNAS o dă în bară și cu interferon-free

 |  14:54
CNAS o dă în bară și cu interferon-free

Bursa Zvonurilor a aflat că programul de tratament cu interferon-free este un dezastru. Astfel, în luna decembrie 2015 s-ar fi ajuns la dosarul 465, oricum cu siguranță sub 500. În ianuarie s-au lucrat circa 70 dosare, iar ăsta ar fi ritmul pentru tot restul anului. Dezastru! Mulți bolnavi de hepatita C vor muri cu zile din cauza proastei implementări a programului. La sfârsitul lui februarie, CNAS ar spera să se ajungă la 600. Adică cu cei care au depus dosarele până la jumătatea lui decembrie.

Primele 100 de dosare pentru tratament interferon-free au fost aprobate la nivelul comisiei din CNAS, primii pacienţi au primit deja reţeta cu tratamentul interferon-free, dar programul în sine atrage nemulţumiri şi mai multe întrebări din partea unei părţi a pacienţilor, observa la începutul lunii decembrie Marius Geantă, cofondator Centrul pentru Inovaţie în Medicină.

Conform contractului încheiat pe 1 octombrie 2015, compania americană Abbvie îşi asumă nu doar să aducă în ţară terapia medicamentoasă, ci mai are cel puţin două obligaţii importante pentru fiecare pacient român: să asigure analizele necesare pentru selectarea pacienţilor şi, după începerea tratamentului, să pună în practică un sistem de monitorizare a aderenţei la tratament. Aceste două condiţii au fost nenegociabile şi, practic, toate companiile care au participat la procesul de selecţie au fost de acord să contribuie şi cu susţinerea celor două programe, dincolo de terapia propriu-zisă. CNAS a luat în calcul un număr de 5.000 de pacienţi care potenţial ar urma să fie trataţi (grad de fibroză F4, scor Child Pugh A), contractul cost-volum-rezultat s-a semnat având în vedere acest număr de pacienţi, iar compania Abbvie are obligaţia de a pune la dispoziţie 5.000 de vouchere pentru analize, în perioada octombrie 2015 - octombrie 2016.

La un ritm de 70 pe lună, mai e mult până la 5000, nu?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-02

TAGURI: cnas, interferon-free, hepatita c, bursa zvonurilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DERSCARIU MARIANA
23 Aug 2017

Doresc să ştiu ce alimente sunt interzise în perioada tratamentului cu Interferon Free.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...