2019-03-25 12:03


Cum au rămas angajații MTS cu salarii mici, din cauza fostului ministru Marius Dunca

 |  18:02
Cum au rămas angajații MTS cu salarii mici, din cauza fostului ministru Marius Dunca

Peste 4.000 de angajaţi din unitățile subordonate Ministerului Tineretului și Sportului, din toată țară, s-au aflat în grevă japoneză, la sfârşitul săptămânii trecute, din cauza salariilor mici și a inechităților între aceleași categorii de personal, urmând ca, de luni să aibă loc acțiuni de pichetări și strângerea de semnături pentru greva generală.

Reprezentanții Sindicatului Național Sport și Tineret susţin că norme din Legea 153/2017 în ceea ce privește salarizarea personalului din Sport și Tineret au determinat menținerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România.  „Astfel, reîncadrarea personalului și comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net (1.100 lei net în cazul salariaților din federațiile sportive naționale) nediferențiat pe funcții, grade, trepte, gradații, a dus la apariția unor inechități între aceleași categorii de personal. Indiferență și lipsă de respect față de proprii angajați, dar și modul incorect și ilegal de relaționare cu organizația sindicală au alimentat nemulțumirile existente și ne obligă să recurgem la toate formele de protestt”, mai spune sindicaliştii. Printre nemulțumirile angajaților din MTS  se mai numără următoarele: nu se acordă sporul de vechime; nu este plătită munca în zilelele de sâmbătă și duminică, sărbătorile legale și nici orele suplimentare; nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național; începând cu 1 ianuarie 2018, antrenorilor cu sportivi la lotul național le-au scăzut veniturile; funcțiile specifice nu sunt încadrate corespunzător (medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, maseur, șofer, recepționer, cameriste, profesor – antrenor).

Trebuie precizat că, anul trecut, sindicaliştii din MTS au mai organizat câteva acţiuni de protest, dar fostul ministru, Marius Dunca, a tergiversat soluţionarea problemelor salariale ale acestora. Potrivit informaţiilor noastre, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu i-a cerut în repetate rânduri ministrului Marius Dunca să vină cu propuneri de mărire a salariilor celor din MTS, ştiind că salariile sunt foarte mici, dar Dunca n-a fost în stare să elaboreze și să transmită propuneri în acest sens.  

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-24

TAGURI: dunca, mts, salarii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...