2018-12-18 23:56


De la Varujan Pambuccian citire

 |  18:02
De la Varujan Pambuccian citire

Bursa Zvonurilor a rămas interzisă, mută, siderată, când a citit această postare de pe facebook a intelectualului Varujan Pambuccian. E clar, statul prea mult în Parlament dăunează grav. Aşa ceva merită doar dat mai departe, ceea ce Bursa şi face:

“Aseară (luni-n.r.) am văzut-o pe Ana Pauker. Cu ura față de democrație și libertate a anilor 50. Aseară am văzut, și nu voi înțelege niciodată de ce, un Parlament îngenunchiat de tenebrele anii 50. Nu am înțeles de ce, pentru că Parlamentul este ultima baricadă în fața dictaturii și nu are niciodată voie să cedeze, indiferent de orice se întâmplă în jurul său în fața unui om care neștiind nimic altceva a crescut din micime și ură. Am văzut cum în fața imaginii schimonosite a tenebrelor trecutului, oameni pe care până ieri îi respectam pentru că au o meserie certă cu școala făcută la timp, au cedat.

Este îngrozitor ce s-a întâmplat aseară. Vreau să vă spun două lucruri care m-au îngrozit în discursul gângav al doamnei de ieri:

1. Că după discreditarea sistematică a Parlamentului, și nu neg contribuția copioasă a unora dintre colegii mei, s-a ajuns să fie puse în discuție mecanisme care, odată eliminate pot readuce anii 30 când Hitler își începea ascensiunea. Atunci, în absența unui mecanism de tip imunitate, fasciștii au incendiat Reichsstadt-ul, au acuzat în bloc toți parlamentarii care li se opuneau, i-au arestat fără ca nimic să poată opri lucrul acesta în bloc, iar cei rămași au votat o lege care îi dădea temporar (ce ironie!) lui Hitler puteri depline. Primul act emis de Hitler a fost dizolvarea Parlamentului. Așa a dispărut libertatea și democrația în Germania anilor 30.

2. Că există printre noi oameni gata oricând să batjocorească orice în fața comunității internaționale. Oameni incapabili să lege două cuvinte, dar plini de ură pentru tot ce înseamnă libertate și umanitate și care sunt gata să-și târască poporul și patria prin mocirlă doar pentru 30 de arginți.

Astăzi, după spectacolul lamentabil dat de doamna cu pricina și, mai ales, de colegii mei, eram gata să votez împotriva Guvernului. Și să spun că, indiferent de halul în care stau lucrurile, nu voi abdica niciodată de la principiile democrației și de la spiritul liber al omului. Sunt cele mai de preț bunuri pe care le avem.

Da, avem o clasă politică jalnică și ea trebuie reformată. Dar așa jalnică, așa îndepărtată de lumea reală cum este, ea permite jocul democratic. Nu vreau să mai trăiesc vreodată într-o dictatură. Nu vreau ca această națiune să mai treacă o dată prin tot ce a trecut. Nu vreau asta, pentru că nu pot urî oamenii și libertatea lor”.

Bursa Zvonurilor precizează că Pambuccian vorbeşte despre audierea Cristinei Guseth, directoarea Freedom House, în Parlament. În nici un caz nu se referă la prietenul său Varujan Vosganian, care se ascunde de justiţie sub poala imunităţii parlamentare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: bursa zvonurilor, varujan pambuccian, cristina guseth
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADOLF (H)
18 Noi 2015

CEEA CE VOIEȘTE STABSFEDWEBEL PAPUCIAN SE ÎNSCRIE PERFECT ÎN NOUA MEA DOCTRINĂ A CEEA CE ”SUBTIL” SE CHEAMĂ: ”DICTATURA DEMOCRAȚIEI CA IGIENĂ INTIMĂ A TURMEI”! SIEG HEIL!
FLORINS
18 Noi 2015

Daca reuseste sa castige, in continuare, contracte cu statul poate spune si sustine pe oricine; banii sa iasa!
Random imageUltimele stiri


loading...