2018-11-20 18:38


Despre prețul gazelor, ANRE și ilustrul dom Havrileț

 |  14:41
Despre prețul gazelor, ANRE și ilustrul dom Havrileț

Bursa Zvonurilor a primit de la un prieten virtual un text foarte interesant pe care îl dă mai departe. Iată-l:

În iulie 2015, Gazprom a scos la licitație o cantitate de 3,2 miliarde metri cubi de gaze la un preț apropiat de cel al gazului din producția internă, 240 dolari mc.

Prin liberalizarea prețului la gaze se urmărește armonizarea prețului gazului din producția internă cu cel din import care la vremea de început a liberalizării era de 540 dolari mc, măsura nașului FMI (sa trăiască, la mai mare!). Acum ele sunt armonizate de ruși, dar noi încă "liberalizăm" Oare unde s-o duce diferența asta de preț plătită de consumatori?

In iulie 2015, Nicolae Havrileț (director ANRE) spunea cu emfază: "În ultimii ani prețul a evoluat în sens crescător pentru că prețurile au fost reglementate; prin liberalizare, ele se duc spre zona de piață liberă, ceea ce a dus la o aliniere la prețurile internaționale, care erau mult mai mari acum 4-5 ani. Acum aceasta descreșterea va intra benefic si în zona consumatorului din România."

Hopa, să vezi că aștia îmi trimit facture, peste două luni, mai mică. Și am așteptat-o, dar surpriză. Bezmeticii crescuseră prețul la consumator. Ei încă aliniază! Este clar, Havrileț nu stie ce spune, iar ANRE-ul nostru este cu totul în solda furnizorilor de gaze lucrând frenetic pentru ei. De ce dracu îi mai plătim șli noi?

Asta seamănă cu răspunsul aceluiași domn la întrebarea:"de ce în București prețul gazelor este și cu 50% mai mare decât cel plătit de locuitorii din Cotnari, Hârlau și Cucuteni?". Hevrileț: "Fiecare firmă are costuri diferite, care dacă sunt justificate, trebuie recunoscute. Astfel, un furnizor care va livra gaze într-un sat de la munte cu puțini locuitori, va avea costuri mai mari decât un furnizor care livrează gaze către clienții dintr-un oraș mare de câmpie".

Aha, s-a rărit Bucureștiul în mintea domnului Havrileț, ba chiar s-a și cocoțat pe un vârf de munte.

Îmi vine in minte un banc: "Se întâlnește o bătrânică pe străda cu o pisică. Bătrâna: Pis, pis!

Pisica ridică doua gheruțe și zice: Peace, babo!!"


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-18

TAGURI: bursa zvonurilor, pret gaze, anre, havrilet
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LA EI NU EXISTA LEGE ?
14 Ian 2016

Niste Ghertoi inputiti se inbogatesc pe spinarea amaritilor . Avocatul Poporului chiorul care era cu sindicatele , ce face in scaunul lui de puturos adormit ?
AGRICULTORUL FERICIT
15 Ian 2016

Havrilet este unul din elefantii administratiei post decembrise ca radacini adanci in cea comunista, din aceeasi specie cu Daianu, Negritoiu si alti joiiy jokeri polivalenti, ceva gen Ibrahimovici si Messi in sportul rege. Cand l-am cunoscut eu, in guvernarea CDR tragea sforile la Ministerul Agriculturii. La vremuri noi, tot noi.
Random imageUltimele stiri


loading...