2019-05-21 15:56


Jocuri de culise privind viitorul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice

 |  15:33
Jocuri de culise privind viitorul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice

La Congresul PSD, premierul Vasilica Viorica Dăncilă a prezentat cele 100 de măsuri pe care vrea să le ia în acest și una dintre acestea vizează achizițiile publice.

“Am vorbit cu mulți primari și toți îmi solicitau modificarea legii achizițiilor publice și înființarea tribunalelor de achiziții publice. Știm cu toții că actuala legislație reprezintă o piedică pentru administrația centrală și locală. Vreau să adoptăm modelul german în domeniul achizițiilor, vom reduce termenul de rezolvare a contestațiilor", a spus premierul. Ca atare, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire restrânsă la Guvern, unde s-a discutat despre noua lege a achizițiilor publice dar și despre statutul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP). Potrivit informațiilor noastre, s-a luat în discuție dacă ANAP va rămâne sub tutela Ministerului Finanțelor sau va trece la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Cel care insistă și face lobby pentru trecerea ANAP la SGG este actualul președinte al agenției, Bogdan Pușcaș (foto). De ce? Pentru că actualul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, nu este mulțumit de activitatea actualului președinte ANAP, dar și pentru faptul că, imediat după ce a ajuns la șefia ANAP, Pușcaș l-a dat afară chiar pe prietenul cel mai apropiat a lui Teodorovici, Lilian Onescu, în prezent secretar general al ANAF.

Trebuie subliniat că, de doi ani de zile, Agenția Natională pentru Achiziții Publice este condusă de către botoşăneanul Bogdan Pușcaș, fost consilier a lui Dacian Cioloş, dar și al Ancăi Boagiu. Surprinzător, deși a fost pus pe vremea tehnocraților, Pușcaș a rămas în continuare la butoanele ANAP, deși PSD a avut și are câțiva contracandidați redutabili pentru acest post. Între timp, mai exact anul trecut, Pușcaș a sărit din barca tehnocrată în cea a PSD, fiind susținut de PSD Maramureș, dar și de PSD Sector 6 și PSD Sector 5. Teodorovici a mai fost deranjat și de faptul că Pușcaș a spus, atât la partid cât și pe la Guvern, că este prieten foarte bun cu actualul ministru al Finanțelor, deși acest lucru nu este deloc adevărat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-22

TAGURI: puscas, teodorovici, anap, sgg, dancila
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LILIAN NIKKY
24 Mar 2018

Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele, din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu magia și dragostea lui. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră. 1 LOVE SPELL 2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX 3 FRUCTE DE FEMEI 4 PROMOȚIE SPELL 5 SPELL DE PROTECȚIE 6 SPELL BUSINESS 7 SPELL GOOD JOB 8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.
Random imageUltimele stiri


STARBAG