2019-01-16 20:49


Miza Hayssam

 |  21:01
Miza Hayssam

O adevărată bătălie mediatică s-a declanşat pe marginea aducerii lui Omar Hayssam (foto) în România. În luptă s-a băgat Vocea Rusiei, ceea ce spune multe. Pe de altă parte, Victor Ponta şi Traian Băsescu îşi dau la gioale pe sub masă.

Site-ul ,,All Four Siria" scrie că teroristul a fost adus ca urmare a unui troc făcut între Bashar al Assad şi autorităţile de la Bucureşti, iar în operaţiune a fost implicată şi organizaţia teroristă Hezbollah. Adevărul îl ştiu doar serviciile româneşti, care îl vor da publicităţii după 50 de ani. Aşa că, până atunci, toţi ceilalţi au dreptate.

Surpriza de la Zlatna

Primarul localităţii Zlatna, Silviu Ponoran, declara la sfârşitul anului trecut: „Zlatna s-a dezvoltat din minerit şi din industria minieră. Pentru oamenii de aici, mineritul înseamnă o şansă pentru o viaţă mai bună. De asta depinde viitorul Zlatnei şi spun asta cu toată responsabilitatea. Pentru mine, rezultatul referendumului, 75% DA pentru minerit, nu a fost o surpriză, pentru că ştiam ce sprijin are proiectul de la Roşia Montană în Zlatna. Acum, sper ca şi liderii politici de la Bucureşti să înţeleagă că oamenii vor minerit şi să facă tot ce depinde de ei pentru ca proiectul de la Roşia Montană să înceapă". Ei bine, nici oamenii de la Bucureşti, nici cei de la Deva nu au făcut încă nimic. Mai mult, şi la Ministerul Economiei şi la Deva există interese ascunse ale unor sus-puşi care întârzie proiectul. Acestora, în luna august, li se pregăteşte o surpriză. Bursa Zvonurilor o aşteaptă cu interes.

Paradisuri fiscale în Europa

Pentru cei care au bani negri şi vor să-i transforme în bani albi pentru zile tumultuoase, prezentăm pe scurt, peşterile evazioniste unde banii intră şi ies fără ca inspectorii fiscali europeni să aibă habar: Andorra - Micuţul stat din Munţii Pirinei este independent şi nu face parte din UE. Luxemburg - Ducatul de la graniţa franco-germană oferă un cadru fiscal avantajos. Avantajul este faptul că Marele Ducat este membru al UE şi permite comunitarilor o relocare fără nici un fel de impediment. Liechtenstein - stă la loc de “cinste” pe “lista neagră” a paradisurilor fiscale redactată de OECD. Madeira - Insula din Atlantic aparţine, de fapt, Portugaliei, dar financiar oferă nenumărate avantaje şi oferte. Malta - Alături de Cipru este sediul multora dintre marile afaceri europene. Monaco - Este încă patria celor bogaţi şi frumoşi, atraşi de valoarea zero a impozitelor pe venit sau moştenire. Franţa pare interesată ca statutul Monacoului să rămână neschimbat.

Gibraltar - Este un ofertant generos de cutii poştale în care încap fonduri întregi de investiţii. Acestea din urmă sunt constituite în baza secretului acţionariatului, astfel că se poate spune că nici măcar nu mai dispun de adevăraţi proprietari. Isle of Man - Companiile nu sunt impozitate. Insula este cunoscută drept ascunzişul preferat de milionarii britanici. Jersey, Guernsey şi Sark - Insulele Canalului sunt patria a sute de instituţii financiare şi de asigurări. Recent insulele au introdus aşa numitele “protected self company”, o operaţiune de fragmentare a unei firme în divizii între care funcţionează tot felul de paravane legale, chiar dacă, în acte, apare un singur antreprenor!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-30
Citeste si:
Omar Hayssam audiat la DNA
Omar Hayssam a fost adus din Irak, susţin oficiali sirieni
Tribunalul şi Poliţia joacă alba-neagra cu teroristul Hayssam

TAGURI: Bursa, zvonurilor, rosia, Montana, zlatna, hayssam, terrorist, servicii secrete, paradis, fiscal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...