2019-03-19 08:11


Noi și Basarabia

 |  14:35
Noi și Basarabia

Bursa Zvonurilor este numai ochi și urechi la tot ce se scrie și se spune depre viitorul Moldovei de peste Prut. Așa că nu avea cum să piardă următoarea destăinuire a unui bun cunoscător în ale diplomației de la București, care iată cum sună: „Am stat de vorbă în aceste zile cu unul dintre cei mai reputați specialiști americani în materie de relații internaționale și securitate.

Subiectul a fost relația dintre România și Republica Moldova.

Dintre toate variantele existente, cea mai bună pentru interesele de securitate regională (nu doar ale României!) este organizarea unui referendum în ambele țări pentru a testa ideea unionistă. Altfel, instabilitatea din Republica Moldova s-ar prelungi și ar afecta, în cele din urmă, întreaga regiune. Celor care replică faptul că, prin formarea unui nou stat alcătuit din cele doua existente, România s-ar învecina cu o zonă de conflicte înghețate, li se poate da răspunsul următor: România ar avea de ce să se teamă daca NU ar fi membru NATO.

Oportunitatea de a găsi o soluție pe termen lung nu este valabilă însă pe termen nelimitat”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-04

TAGURI: bursa zvonurilor, basarabia, moldova, unire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SĂRACII DE EI...
02 Feb 2016

Ei vor unirea, ca să scape din menghinea de-acolo, iar datorită afilierii, să poată munci aici, dincolo de gard sau dincolo de România Mare, peste hotare! Am înțeles că au salarii mizerabile, condiții de viață așijderea...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...