2019-01-21 22:12


POS Mediu cu Moţ

 |  19:30
POS Mediu cu Moţ

Plecând de la constatările făcute de Comisia Europeană, precum că multe achiziţii publice au fost făcute prost, Guvernul s-a grăbit să acopere „gaura” cu bani de la toţi contribuabilii. Socoteala este foarte simplă - legea românească a achiziţiilor publice a făcut pagubă în bugetul comunitar, iar UE îşi vrea banii înapoi. Ca să nu se piardă în calcule, UE aplică unele corecţii, procent din valoarea proiectului.

Pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, valoarea totală a corecţiilor a ajuns la 290 milioane de lei. Lupta a fost mare ca să se ajungă „doar” la atât. Anul trecut, când s-au făcut negocierile pentru corecţiile la proiectele cu probleme, secretarul de stat din Ministerul Mediului de la acea vreme, Emil Moţ (foto), a acceptat cu seninătate ca nivelul acestora să fie de 25%, adică limita maximă aplicabilă, fără să ştie că se poate şi mai puţin, adică începând cu 5%. După această ispravă a fost nevoie de multă muncă de lămurire cu autorităţile de la Bruxelles să mai „îndulcească” situaţia. Micul pesedist Moţ „a aterizat” la Ministerul Mediului cu largul concurs al mamei sale, judecător în Slatina. După vitejiile de la Mediu, Moţ şi-a găsit un loc călduţ în Parlament, ca deputat.

Cum se mai ia şpaga

 

Există în Bucureşti un restaurant la care ciorba de burtă costă 35 de lei. Se duce investitorul la primărie să ia o aprobare, un aviz, un certificat…Cum procurorii sunt din ce în ce mai negrii în cerul gurii şi au scăpat din lanţul politic, plicul a devenit al dracului de periculos. Aşa că, înainte să fie servit, afaceristul nostru este sfătuit să organizeze un eveniment pentru vreo 60 de persoane la cârciuma de care vorbeam. Plăteşte nişte meniuri la preţuri exorbitante, dar, evident, evenimentul rămâne doar pe hârtie. Mai departe nu are rost să povestim…

 

Am făcut un bine RATB

PUTEREA a arătat, în luna noiembrie a anului trecut, că Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) încasează mai nimic din vânzarea de spaţiu publicitar, comparativ cu potenţialul pe care îl are. După ce ziarul nostru a prezentat slabul management al Regiei, în ceea ce priveşte atragerea de fonduri din publicitate şi după ce am publicat tarifele practicate de RATB pentru îchirierea spaţiului publicitar, încasările din această activitate s-au dublat. RATB a strâns, în prima parte a acestui an, de trei ori mai mulţi bani decât anul trecut din închirierea spaţiului publicitar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-29
Citeste si:
Luxten îi taie curentul lui Oprescu

TAGURI: pos, mediu, spaga, ratb, publicitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...