2018-12-18 17:16


PSD asmute Cercetarea împotriva protestatarilor! Au tăiat fondurile pentru proiecte!

 |  13:22
PSD asmute Cercetarea împotriva protestatarilor! Au tăiat fondurile pentru proiecte!

Dacă nu a ținut figura zăhărelul, respectiv cu majorările de salarii și de drepturi, ca în cazul actorilor și studenților (care au continuat să iasă la proteste în număr mare), Guvernul și-a zis să încerce biciul. Pe de o parte, așa cum a dezvăluit PUTEREA, s-a dat interdicție tuturor funcționarilor din ministere să participe la protestele antiguvernamentale sau să le încurajeze sub orice formă, implicit cu postări sau comentarii pe rețelele de socializare, în timpul liber. Pe de altă parte, aflăm că s-a închis robinetul banilor pentru Cercetare.

În Guvernul Grindeanu, Educația și Cercetarea au fost împărțite, din nou, Cercetarea fiind acum minister de sine stătător.

Șerban Constantin Valeca (foto), ministrul Cercetării și Dezvoltării debutează cu stângul.

Ședință, luni, 6 februarie, la ICECHIM: „Nu vă cheltuiți toți banii, fiindcă e posibil să nu avem de unde să vă dăm salariile pe luna februarie. Guvernul a blocat plățile la proiecte, din cauza agitației din ultimele zile”.

Informația a fost confirmată de mai multe surse. La alte institute de cercetare încă nu s-au ținut ședințe, dar, când am început să punem întrebări, oamenii le-au adresat mai departe și a venit confirmarea: sunt blocate fondurile pe proiecte!

E posibil ca blocajul să fie cauzat de adoptarea cu întârziere a bugetului pe 2017 și nu de proteste. Pe de altă parte, Ministerul Cercetării și Dezvoltării o dă cotită. Am obținut numărul de contact de la Ministerul Educației, în subordinea căruia a fost Autoritatea pentru Cercetare și Dezvoltare, înainte să devină minister. Am discutat cu șefa de cabinet a ministrului, care nu a negat că fondurile ar fi fost tăiate, dar a răspuns „Noi nu am dat o asemenea circulară”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07

TAGURI: fonduri cercetare taiate proteste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGETA
09 Feb 2017

Toate neputintele lor sunt puse in spatele protestelor si al presedintelui. Asta este parerea,de altfel si exprimata de unii pe la anumite televiziuni,cum ca nu avem capacitatea sa intelegem mareata lor viziune.Viziune care sa afecteze credibilitatea Romaniei.
Random imageUltimele stiri


loading...