2019-03-25 03:50


Purtătorul de cuvânt al PNL, școlit pe mâna PSD și ALDE

 |  21:49
Purtătorul de cuvânt al PNL, școlit pe mâna PSD și ALDE

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, impus de către liderul Ludovic Orban, i-a surprins pe liberalii cu vechi state, dar și pe cei care provin din PDL.

Surpriza acestora vizavi de Ionel Dancă provine din faptul că acesta și-a făcut ucenicia vreo câțiva ani pe postul de consilier personal al ministrului Economiei, pe vremea când instituția era condusă de miniștrii PNL - ulterior trecuți la ALDE -, dar și PSD. Potrivit informațiilor noastre, Ionel Dancă a ajuns consilier al ministrului Economiei de la acea vreme, Daniel Chițoiu, pe data de  12.12.2012, dar, după doar 10 zile, Chițoiu a fost schimbat din funcție cu Varujan Vosganian, care, la rândul său, i-a lăsat locul, pe 17 octombrie 2013, lui Andrei Gerea.

Însă, pe 6 martie 2014, Gerea a fost schimbat cu pesedistul Constantin Niță, care avea să plece de la șefia ministerului pe 16 octombrie 2014, în locul său venind viitorul premier PSD Mihai Tudose. Pe 10 aprilie 2015, Ionel Dancă și-a încheiat misiunea la Ministerului Economiei, după ce consiliase trei miniștri liberali (acum la ALDE), dintre care doi cercetați de DNA - Chițoiu și Vosganian -, precum și doi de la PSD, din care unul – Constantin Niță, condamnat  la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În mandatul lui Niță, Dancă a fost chiar și membru în CA de la Cupru Min SA Abrud și Băița SA Ștei. Anul trecut, Ionel Dancă a fost consilier al USR pe probleme economice şi de comunicare, iar în 2016 îl regăsim consilier de stat al prim-ministrului Dacian Cioloş şi Coordonator al Unităţii Guvernamentale de Asistenţă Tehnică pentru proiecte de dezvoltare economică regională integrată în Valea Jiului, Roşia Montană - Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din Moldova (Vaslui – Iaşi).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-18

TAGURI: danca, pnl, psd, alde, orban, pnl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...