2019-01-22 14:54


Un musafir permanent la CNADNR

 |  19:25
Un musafir permanent la CNADNR

Regele asfaltului, Dorinel Umbrărescu (foto), patronul UMB Spedition, este văzut aproape zilnic pe holurile CNADNR, însoţit de fiul său, Alexandru Umbrărescu. Când nu are lungi discuţii cu interimarul Mircea Pop, Dorinel Umbrărescu este informat de directorii Mihaela Mocanu şi Emil Rusoiu asupra mersurilor din licitaţiile pentru autostrăzile finanţate din bani europeni.

Regele asfaltului are „prietenii” şi printre angajaţii direcţiei concesiuni. Juristul Zsombor Vajda, apropiat al lui Umbrărescu, îi oferă anumite detalii privind licitaţiile pentru concesiunea autostrăzilor Comarnic-Braşov, Piteşti-Craiova şi Centura de Sud a Bucureştiului. La Direcţia Concesiuni, şef este Narcis Neaga, omul lui Michael Stanciu, patronul Search Corporation, cu mari interese la proiectele de Parteneriat Public Privat.

Narcis Neaga a ocupat şi scaunul de şef al autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, fiind unul dintre iniţiatorii actului adiţional prin care contractul de proiectare şi execuţie a tronsonului Moara Vlăsiei - Ploieşti s-a spart în trei mai mici, regii asfaltului, Dorinel Umbrărescu, Dan Besciu şi Costel Căşuneanu, construind fiecare aproximativ 15 km de autostradă.

Cataloagele lui Vanghelie

Marian Vanghelie este strâns legat de Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, unde a debarcat Parchetul la examenul de bacalaureat. Primarul de la 5 a terminat „Bolintineanu” în 2000. Pentru că proaspătul edil nu avea note care să-i permită să intre în Bac, într-o noapte s-au tipărit alte cataloage ale Liceului „Bolintineanu“, în care Marean să apară absolvent în regulă. Treaba s-a întâmplat undeva pe lângă Monetărie, iar cei cinci-şase oameni care au „lucrat” la noile cataloage au fost răsplătiţi cu câteva sute de dolari de căciulă. Totuşi, Vanghelie nu a mai dat Bacul în 2000. Iată de ce, cu vorbele lui: „M-am încurcat cu o grămadă de probleme şi pentru că m-am simţit obosit nu m-am mai prezentat în 2000 la examen“.

Handbal electoral

Ion Gigi Matei, soţul fostei handbaliste Edith Torok Matei, este primar interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea. El a pus la cale, aşa cum s-a mai scris la Bursa Zvonurilor, transformarea echipei de handbal Oltchim în Oltenia. Şmecheria a fost următoarea: Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a înscris în nume propriu în Liga Naţională de handbal feminin, apoi a predat totul către HC Oltenia, ce va moşteni handbalistele care au mai rămas sub contract şi locul în prima divizie. Unul dintre motivele pentru care Gigi Matei s-a implicat în crearea noii echipe este că, în curând, se vor organiza alegeri pentru primărie, după condamnarea fostului edil Emilian Frâncu. Iar handbalul aduce voturi multe la Vâlcea…


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08
Citeste si:
Filiera Ciocanilor. Interfaţa lui Botănoiu

TAGURI: Bursa, zvonurilor, handbal, oltchim, cnadnr, umbrarescu, umb, bacalaureat, vanghelie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...