2019-03-24 03:35


Victor Negrescu, ministrul care taie frunză europeană la câini

 |  14:50
Victor Negrescu, ministrul care taie frunză europeană la câini

România urmează să preia, de la 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, președinția Consiliului Uniunii Europene, iar țara noastră face parte din trio-ul de președinții care mai include Finlanda și Croația.

Trebuie precizat că președinția rotativă prezidează la Bruxelles reuniunile Consiliului Uniunii Europene (cu excepția Consiliului Afaceri Externe), ale COREPER (întâlnirile reprezentanților permanenți ai tărilor membre la Bruxelles) și aproximativ 200 grupuri de lucru. „Bursa zvonurilor” a atras atenția recent că reprezentanții țării noastre, din cadrul MAE, care se ocupă cu organizarea preluării acestui rol extrem de important sunt cu temele rămase mult în urmă. Principalul vinovat pentru întârziere, potrivit informațiilor care ne-au ajuns la urechi, ar fi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Sursele noastre spun că, la ora actuală, Ministerul Afacerilor Externe este un butoi cu pulbere din cauza faptului că ministrul Negrescu, deși se agită mult, nu se vede vreun folos. Mai exact, șeful de la Afaceri Europene nu face mai nimic din ceea ce ar trebui să facă pentru a pregăti preluarea președinției Consiliului UE de către România. În primul rând, de câteva luni, el nu semnează niciun document, delegându-și competențele către diverse personae din subordine. Mai mult, deși Victor Negrescu susține câte două-trei conferințe pe săptămână, acestea nu au nicio legătură cu ceea ce trebuie făcut până la 1 ianuarie 2019. În schimb, pentru pregătirile privind președinția Consiliul UE au fost aduși o mulțime de tineri de la TSD, fără nicio pregătire în acest domeniu, dar care speră să rămână în structurile Ministerului Afacerilor Externe după ce România va preda președinția Consiliului UE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-25

TAGURI: negrescu, mae, afaceri europene, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...