2017-01-24 00:56


1,6 milioane euro de la Oprescu. Să trăiască! Primăria Capitalei dă lucrări fără licitaţie pentru reabilitarea şcolilor

 |  19:52
1,6 milioane euro de la Oprescu. Să trăiască! Primăria Capitalei dă lucrări fără licitaţie pentru reabilitarea şcolilor
PrimăriaCapitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti au atribuit, lunatrecută, peste 1,6 milioane de euro prin contracte pentru reabilitareainfrastructurii educaţionale în municipiul Bucureşti. Contractele în cauză aufost atribuite în mod direct, prin negociere, fără ca autoritatea contractantăsă organizeze licitaţii în acest sens şi fără ca să publice pe site-ul SEAP,privind sistemul electronic al achiziţiilor publice. Potrivit Primăriei,contractele în cauză reprezintă o prelungire a contractelor atribuite aniitrecuţi, motiv pentru care doar anumite firme pot executa lucrările cerute, dinmotive tehnice.

Printreclienţii abonaţi la lucrările de reabilitare a şcolilor din Bucureşti se numărăşi Societatea Euroconstruct Trading 98 SRL, un client fidel al contracteloratribuite în ultimii ani de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.Potrivit unui anunţ de atribuire publicat, ieri, de către Primăria condusă deedilul Sorin Oprescu, pe site-ul SEAP, privind sistemul electronic al achiziţiilorpublice, municipalitatea a negociat în vederea contractării de lucrărisuplimentare pentru obiectivul de reabilitare a infrastructurii educaţionaledin Bucureşti, pachetul 18, lotul 1, cu o asociere compusă din două societăţicomerciale. Discuţiile, purtate la 9 mai 2011, au fost justificate de către autoritateacontractantă ca fiind singura posibilitate de a contracta aceste lucrări,deoarece lucrările, serviciile sau produsele aferente contractului pot fifurnizate de un anumit ofertant, din motive tehnice. Acest unic ofertant a încheiat,la data de 9 mai, contractul cu numărul 162, în urma căruia a încasat2.925878,88 lei fără TVA. Este vorba despre o asociere dintre firma SCEuroconstruct Trading 98 SRL cu SC Axa Invest SRL, liderul asocierii fiindprimul agent economic.

Altlot, aceeaşi procedură

Douăzile mai târziu, Primăria Municipiului Bucureşti a mai parafat o afaceresimilară, după ce a purtat discuţii în vederea contractării de lucrărisuplimentare aferente obiectivului de investiţii privind reabilitarea educaţionalăîn Bucureşti, pachetul 13, lotul al doilea. Procedura a fost la fel cu cea din9 mai, în sensul că municipalitatea a negociat direct în vederea atribuiriicontractului cu societatea Building Astrom SRL, din Mogoşoaia. Ca şi în cazulprecedent, autoritatea contractantă a motivat lipsa organizării unei licitaţiideschise deoarece serviciile, lucrările şi produsele pot fi oferite doar de unanumit ofertant, din motive tehnice. Contractul încheiat cu firma din Mogoşoaiase ridică la 2.697.927 lei fără TVA. Ambele contracte sunt finanţate, potrivit anunţului de atribuire, dela bugetul local al Capitalei. În total, suma cheltuită în acest mod de cătrePrimăria Municipiului Bucureşti, numai în luna mai a anului curent, se ridicăla 1.660.361 euro, cu TVA inclusă.

Obiectivula mai înghiţit şapte milioane de euro

Lucrărileprivind reabilitarea şcolilor din Capitală nu se rezumă doar la aceste douăcontracte atribuite direct. Dacă pe data de 9 mai 2011 a fost încheiatcontractul cu Building Astrom SRL, Primăria Municipiului Bucureşti a maiorganizat, pe 10 mai, o licitaţie deschisă de această dată, în vederea contractăriide lucrări privind reabilitarea infrastructurii educaţionale în Bucureşti, pachetul1, care cuprinde o listă de zece şcoli.La licitaţia respectivă s-au înscris mai multe societăţi comerciale, însăoferta agreată de municipalitate a fost cea depusă de către asocierea dintre SCScit Impex SRL şi SC Nec Pro Logistic SRL, care au încasat, cu acest prilej,suma de 10.748.390,42 lei fără TVA.

Reamintimfaptul că anul trecut, Primăria Capitalei a cheltuit încă 13 milioane de lei fărăTVA pentru reabilitarea altor două pachete din obiectivul de investiţii privindsistemul educaţional din Capitală. Este vorba despre două contracte pe caremunicipalitatea le-a încheiat la 3 august 2010. Primul, atribuit în urma uneilicitaţii deschise, a fost încasat de către SC Electro Vâlcea SRL, în valoarede 5.419.751,74 lei fără TVA, în timp ce al doilea contract, atribuit tot prinlicitaţie către SC SCIT Impex SRL, a scos din vistieria Primăriei Capitaleialte 7.612.852,48 lei fără TVA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-07-02

Mai multe imagini:
1,6 milioane euro de la Oprescu. Să trăiască! Primăria Capitalei dă lucrări fără licitaţie pentru reabilitarea şcolilor
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
01 Iul 2011

Nu cred ca un lucru atat de serios,alocarea unei sume importante de bani,trebuie tratat cu atata ironie!Ca ziaristi,cunoasteti care este componenta CGPMB!Stiti ca PDL si aliatii au majoritatea!Scolile trebuie reabilitate,cat mai repede,vacanta trece repede!Dar asta nu inseamna ca Sorin Oprescu a dat banii,cu dedicatie!Dimpotriva,cred ca i-a dat cu o mare strangere de inima!
Random image