2017-01-24 11:13


30 de poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, trimişi în judecată

 |  15:51
30 de poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, trimişi în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au trimis în judecată 30 de poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, aceştia fiind acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.

Dintre cei 30 de poliţişti 28 au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv şi alţi doi în stare de libertate. Potrivit procurorilor, agenţii de poliţie operau în echipaje de doi sau trei şi selectau în trafic anumite autoturisme, din categoria superioară sau de lux, pe care le controlau. În cazul în care constatau anumite deficienţe îi solicitau şoferului bani sau alte foloase materiale pentru a nu-l sancţiona.

După primirea sau la sfârşitul turei, agenţii împărţeau banii între ei - sume cuprinse între 50 şi 600 de lei.

De asemenea, agenţii de poliţie se deplasau periodic în zonele din raza lor de competenţă teritorială unde se desfăşurau activităţi de prostituţie şi proxenetism. Din actele dosarului, rezultă că unii dintre ei îi cunoşteau de mult timp pe proxeneţi, de la care pretindeau periodic sume de bani - o adevărată “taxă de protecţie” - pentru a nu aplica sancţiuni, informează Agerpres.

Unii dintre agenţi surprindeau persoane de sex feminin care practicau prostituţia şi le cereau bani, iar dacă fetele refuzau, atunci poliţiştii foloseau mijloace violente de natură să intimideze persoanele vizate şi să le asigure în continuare controlul asupra activităţilor de prostituţie şi proxenetism, precum şi veniturile aferente. Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: politisti, arestati, trimisi in judecata, tribunal, bucuresti, mita, tortura, proxenetismComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image