2017-01-21 04:11

DEZVALUIRI


5 milioane euro, pentru odihna senatorilor

 |  21:00
5 milioane euro, pentru odihna senatorilor

Senatorii României se vor caza și în 2012 la tradiționalul hotel București (Radisson Blu) și se vor deplasa în țară pe calea aerului cu aceeași companie TAROM. Anul acesta transportul aerian și camerele de hotel vor costa mai mult decât în alți ani.

Senatul României a atribuit, pe 22 decembrie 2011, contractul privind serviciile de cazare a membrilor săi pe toată perioada acestui an, în urma unei negocieri, fără anunțde participare și fără licitație. Ca în fiecare an, compania București Turism SA încasează „lozul câștigător”. Anul acesta, 5,3 milioane de lei (peste 1,2 milioane euro) vor fi luați din bugetul la care contribuie toți românii pentru ca senatorii să poată dormi liniștiți. Totodată, aleșii neamului se vor deplasa în țară pe calea aerului cu aeronavele companiei TAROM, iar pentru aceste curse se vor plăti 1,4 milioane lei (peste 325.000 de euro) tot din bugetul public.

Anul trecut, pentru serviciile de cazare, Senatul României a încheiat un contract în valoare de 4,43 milioane lei (1 milion de euro) cu aceeași societate, iar pentru transportul aerian pe rute interne, a semnat cu TAROM un contract de 1 milion de lei.

În 2010, camerele în care s-au cazat senatorii atât la hotelul București, cât și la hotelul Marriott, ne-au costat 6 milioane lei (1,5 milioane de euro). Drumurile cu avionul prin țară au fost plătite companiei TAROM cu 900.000 de lei.

Cu un an înainte, locuințele de serviciu ale senatorilor de la hotelul București și de la hotelul Marriott au fost achitate cu 5,66 milioane lei, iar deplasările prin țară la bordul aeronavele companiei TAROM, cu aproape 1 milion de lei.

Rezultă că odihna senatorilor și drumurile lor au fost plătite de la bugetul public, în cei patru ani de mandat, cu aproximativ 26 de milioane de lei (aproximativ 6 milioane de euro), din care numai cazarea a costat peste 21 de milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

Mai multe imagini:
5 milioane euro, pentru odihna senatorilor
zoom
5 milioane euro, pentru odihna senatorilor
zoom
5 milioane euro, pentru odihna senatorilor
zoom


TAGURI: odihna senatorilor, euro, milioaneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GIANINA
07 Feb 2012

AICI INTRA SI CEI DE LA USL ?

Adauga un comentariu

Random image