2019-02-24 01:32


A început CONTROLUL solicitat de Tudorel TOADER la DNA

 |  12:43
A început CONTROLUL solicitat de Tudorel TOADER la DNA

Inspecţia judiciară a început controlul cerut de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Controlul va dura până pe data de 11 august. După aceste verificări va fi întocmit un raport care va fi înaintat Secţiei pentru procurori a CSM, care va analiza rezultatele.

Toader a solicitat Inspecţiei Judiciare o verificare de fond a activităţii manageriale de la DNA şi de la Parchetul ICCJ, insituţii care nu au mai fost evaluate de 10 ani, scrie news.ro. "Cred că oarecum a venit vremea clarificărilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de anchetare a OUG 13 eu am tras un puternic semnal de alarmă vizavi de activitatea DNA şi am subliniat nevoia imperativă ca activitatea DNA să se desfăşoare în limite constituţionale. Susţinem cu toată convingerea continuarea luptei împotriva corupţiei, dar vă rog să reţineţi că lupta împotriva corupţiei nu înseamnă numai DNA, numai aplicare de pedepse şi condamnări deci, înseamnă în primul rând prevenirea săvârşirii faptelor de corupţie, urmând ca norma plenală să fie ultima soluţie", a declarat ministrul Justiţiei.

"Am sesizat Inspecţia juidicară a CSM pentru a face evaluări de fond privind activitatea managerială la DNA, pe de o parte, şi la Ministerul Public, Parchetul ICCJ, pe de altă parte pentru că la cele două autorităţi nu au mai fost făcute evaluări de fond privind activitatea managerială din 2007. (...) Zece ani de zile o instituţie să nu fie verificată, evaluată nu ştiu dacă este tocmai în regulă, motiv pentru care am sesizat Inspecţia Judiciară, verificările sunt în curs de desfăşurare, aştept cu interes concluziile evaluării", a mai afirmat Toader.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-17

TAGURI: control, DNA, tudorel toader
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CURIOSUL
17 Iul 2017

- TUDORICA NENE CAND PLANIFICI UN CONTROL DE FOND SI LA JUSTITIA MILITARA CARE TAIE FRUNZA LA CAINI PE BANI MULTI. IN TARILE UE NU EXISTA ASEMENEA STRUCTURI MILITARE IN JUSTITIE, ELE TREBUIE DESFIINTATE . - DE S.I.P.A ce mai zici si despre GHITA ce mai stii TUDORELE neica????? - De PRACGU LA ABUZ IN SERVICIU TE MAI IMPIEDICI??? Sau ti-a venit mintea la cap????
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...