2018-12-14 21:29


A murit în faţa unui spital desfiinţat. Reforma în sănătate a ministrului Attila Cseke face primele victime

 |  19:44
A murit în faţa unui spital desfiinţat. Reforma în sănătate a ministrului Attila Cseke face primele victime

Reformaîn sistemul sanitar românesc a ministrului Attila Cseke a făcut, ieri, primelevictime, chiar de Ziua Mondială a Sănătăţii. Doi bărbaţi au murit din cauză căspitalele unde ar fi trebuit trataţi sunt pe lista celor 71 de unităţi medicaledin ţară care trebuie desfiinţate. Pe această listă, ca o coincidenţă, nu seaflă şi spitalul din localitatea de baştină a ministrului sănătăţii, Marghita(judeţul Bihor), şi nici o unitate sanitară din judeţele Harghita şi Covasna.

Unbărbat de 41 de ani, din comuna vâlceană Laloşu, a murit ieri în faţa clădiriiSpitalului Orăşenesc Bălceşti, după ce i s-a făcut rău acasă, fiind dus cumaşina de către un vecin la unitatea medicală, unde a constatat că spitalul numai funcţiona. Bărbatul a fost transportat de un vecin cu maşina la Spitaluldin Bălceşti, însă acolo auconstatat că unitatea sanitară nu mai funcţiona. Rudele bărbatuluimort au spus că, după ce au aflat că unitatea medicală este închisă, au sunatla Serviciul de Ambulanţă din Bălceşti, însă salvarea de pe tură era plecată într-un caz de urgenţă. Ulterior,după aproximativ 40 de minute de aşteptare în faţa clădirii spitalului,bărbatul a murit. La aflarea veştii, sora şi soţia bărbatului, care ajunseserăîn faţa clădirii, au leşinat. Rudeleacestuia au precizat că nu ştiau că spitalul fusese închis.

Unitate modernă, fărădatorii

Potrivitdirectorului medical al Spitalului din Bălceşti, Victoria Şencar, unitatea afost închisă la 1 aprilie, deşi aveatoate specialităţile şi nu avea datorii. Ea a precizat că înprezent în spital mai sunt medici şi asistente care nu şi-au exprimat încădorinţa de a fi transferaţi la alte unităţi, dar care "nu pot acorda îngrijiri şiasistenţă medicală". "Spitalul a fost desfiinţat. Potsă vă spun că este un spital modern care are toate specialităţile, dar în acestmoment este închis. Cadrele medicale, între care şi eu, care nu au făcut oopţiune pentru o unitate pentru a pleca au mai rămas aici, dar unitatea nu maifuncţionează în mod oficial de la 1 aprilie, fiind închisă de MinisterulSănătăţii", a declarat Victoria Şencar.

Cadrelemedicale şi personalul aflat încă în spitalul din Bălceşti au anunţat Direcţiade Sănătate Publică (DSP) Vâlcea şi Primăria Bălceşti despre incident. LaStaţia de ambulanţă din Bălceşti sunt trei maşini de intervenţie, câte una petură.

Alt mort, în judeţulConstanţa

Într-unalt caz, petrecut tot ieri în judeţul Constanţa, un alt bărbat a murit înambulanţă, în timp ce era transportat spre Spitalul Judeţean de Urgenţă.Bărbatului, cunoscut cu probleme cardiace, i s-a făcut rău şi a primit primulajutor la spitalul din localitatea Băneasa, aflat pe lista de desfiinţări.Directorul DSP Constanţa, Constantin Dina, a declarat la Realitatea TV că launitatea sanitară amintită bărbatului i s-a făcut doar o perfuzie, dar nu aveacum să fie ajutat mai mult, deoarece acolo nu există secţie de cardiologie şiar fi trebuit oricum transportat la Constanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-08

Mai multe imagini:
A murit în faţa unui spital desfiinţat. Reforma în sănătate a ministrului Attila Cseke face primele victime
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...