2017-01-23 10:25


Acuzaţie de spionaj: Camere video secrete, în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi

 |  14:43
Acuzaţie de spionaj: Camere video secrete, în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi

VicepreşedinteleConsiliului Judeţean Iaşi, liberalul Victor Chirilă, spune că a descoperit înbiroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membruPSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugândcă a fost sesizată Poliţia în acest caz.

Victor Chirilă a declarat, miercuri, într-oconferinţă de presă, că marţi după-amiază a descoperit o cameră de luat vederi,de dimensiuni mici, instalată în perete deasupra uşii din biroul său, elafirmând că nu avea cunoştinţă de faptul că era "monitorizat şiurmărit".

"Stăteam la birouşi am văzut o culoare mai ciudată pe perete a varului de deasupra uşii. M-amdus să văd despre ce e vorba şi am descoperit o cameră de luat vederi, legatăla două fire. Am discutat apoi cu celălalt vicepreşedinte al CJ, ConstantinAdăscăliţei şi am descoperit că şi în biroul său e montată o astfel de cameră.La el în birou se putea observa praf de var pe jos", a afirmat VictorChirilă.

El a mai spus că asesizat Poliţia, care urmează să declanşeze o anchetă în acest caz.

"Vrem să ştimcine ne urmăreşte şi de ce. Eu, unul, oricum am atribuţii puţine la CJ, deci nuumblu cu bani sau contracte, şi nici nu semnez hârtii. Înainte de şedinţele deconsiliu, la mine în birou se adună consilierii liberali pentru a discutastrategia pentru întrunirile respective. E vorba de persecuţie politică. Aicinu e unitate militară, ci instituţie publică", a mai spus Chirilă.

El a declarat că nupoate acuza pe nimeni în acest caz, adăugând că nu este normal să fie urmăritca într-un "stat securist".

La rândul său,preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, a declarat că este amuzat de aceastăpoveste, precizând că va contacta organele în drept pentru a vedea despre ceeste vorba.

"Mă amuză copiosîntreaga poveste. Nu ştiu despre ce e vorba. Să vedem cine le-a pus. Voicontacta organele în drept", a afirmat Simirad.

Relaţiile între şefulCJ Iaşi, Constantin Simirad, şi cei doi vicepreşedinţi, Constantin Adăscăliţei(PSD) şi Victor Chirilă (PNL) sunt tensionate de câteva luni, aceştia din urmărămânând la un moment dat fără atribuţii, prin dispoziţia lui Simirad.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image