2017-01-20 16:04

DEZVALUIRI


Administraţia Străzilor aruncă 400.000 de euro pe garduri de protecţie

 |  19:35
Administraţia Străzilor aruncă 400.000 de euro pe garduri de protecţie

ContracteleAdministraţiei Străzilor Bucureşti se ţin lanţ. După ultimele achiziţiiconstând în lucrări de curăţenie la Pasajul Universităţii din Capitală, instituţiaaflată în subordinea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti cheltuieştepeste 1,5 milioane de lei noi pe garduri de protecţie rutieră şi pietonală. Întotal, 3.000 de astfel de panouri vor fi instalate în Bucureşti. Aceeaşiinstituţie a mai cheltuit, în baza unui contract încheiat anul trecut, pestedouă milioane de euro pentru lucrări de reparaţie a stricăciunilor cauzate deaccidentele de circulaţie produse în pasajele rutiere Victoriei, Unirii şi Mărăşeşti.

Unul dintre ultimelecontracte finanţate din banii municipalităţii încheiate de Administraţia StrăzilorBucureşti vizează furnizarea şi montarea gardurilor pentru delimitare şi protecţieîn Capitală. Afacerea a urmat cursul legal, în sensul că autoritateacontractantă a organizat o licitaţie deschisă la care s-au înscris trei ofertanţi.La data de 15 noiembrie 2010, contractul, cu numărul 70, a fost atribuit firmeiDual Man SRL, cu sediul în sectorul 5. Cu acest prilej, Administraţia Străzilora scos din bugetul propriu suma de 1.350.840 lei fără TVA, adică 400.000 deeuro.

3.000de panouri, tot atâtea şantiere

Potrivit caietului desarcini care a stat la baza încheierii acestui contract, prin proiectul ce vafi derulat de SC Dual Man SRL, Administraţia Străzilor Bucureşti vizeazăstabilirea caracteristicilor constructive tehnico-economice funcţionale,calitative şi de performanţă necesare a fi satisfăcute de gardurile pentrudelimitare şi protecţie în vederea asigurării siguranţei circulaţiei pietonale şirutiere în Municipiul Bucureşti. În acest sens, societatea care a câştigatlicitaţia de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut va livra AdministraţieiStrăzilor un număr de 2.000 de panouri de gard pentru delimitarea şi protecţiatrotuarelor şi 1.000 de panouri de gard de protecţie a trotuarelor aflate înarondismentul şcolilor. Aceste garduri sunt numite în documentaţia de atribuirea contractului drept obiecte de mobilier stradal nou. Atât în cazul montăriipanourilor de gard pe trotuare, cât şi cele ce vor fi montate în apropiereaunităţilor de învăţământ, firma Dual Man SRL va trebui să toarne blocurile debeton până la nivelul covorului asfaltic existent, ceea ce înseamnă noi şantierepe străzile Capitalei. Potrivit aceleiaşi documentaţii de atribuire, livrarea şimontarea gardurilor de protecţie se face în termen de 15 zile de la emitereacomenzii de lucrări, iar noul mobilier stradal va avea un termen de garanţie denouă ani.

Contractde 2,3 milioane de lei cu Societatea Naţională de Comunicaţii

Societatea caremontează garduri de protecţie în Bucureşti, SC Dual Man SRL, a mai încheiat, lasfârşitul lunii septembrie a anului 2009, un alt contract cu adevăratgras cu statul. Este vorba despre un contract atribuit în urma unei licitaţiideschise, organizată de către Societatea Naţională de Comunicaţii. AutoritateaContractantă a achiziţionat, atunci, de la societatea în cauză produse şi lucrăride instalare pentru asigurarea condiţiilor de funcţionare a echipamentelorproiectului “Eliberare bandă de frecvenţă 3,60-3,76 MGh”. Valoarea contractuluifinal a fost de 2.326.745,41 lei fără TVA, cu 126.746,41 lei mai mult decâtpreconizase Societatea Naţională de Comunicaţii să cheltuiască, potrivit anunţuluide participare publicat pe site-ul SEAP. Mai mult, din cuprinsul anunţului deatribuire publicat pe acelaşi site, firma Dual Man SRL a fost singurul ofertantîn acest caz.

Reparareastricăciunilor cauzate de accidente în pasaje, alte 2 milioane de euro

Anul trecut,Administraţia Străzilor Bucureşti a mai parafat o afacere în valoare de 2milioane de euro pentru întreţinerea multianuală şi intervenţie operativă învederea remedierii finisajelor deteriorate în urma accidentelor de circulaţie şilucrări pentru menţinerea permanentă a aspectului arhitectonic al pasajelorrutiere Victoriei, Unirii, Obor şi Mărăşeşti din Capitală. Toate aceste pasajeau beneficiat, în ultimii trei ani, de lucrări de refacere şi renovare.Contractul a fost atribuit Societăţii de Construcţii în Transporturi BucureştiSA, la o valoare de 7.395.257,98 lei fără TVA. În baza acestui contract, firmacâştigătoare are obligaţia să efectueze la pasajele în cauză lucrări de placarecu granit, montare agrafe din oţel aliat, placarea cu panouri din tablă,refacerea vopsitoriilor la confecţiile metalice şi înlocuirea lămpilordeteriorate. Mai mult, trebuie să asigure măturarea şi aspirarea carosabilului,a trotuarelor şi bordurilor, să cureţe şi să spele granitul, asigurându-iimpermeabilitatea, dar să cureţe şi corpurile de iluminat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image