2019-01-16 18:53


Adrian Năstase ironizează protestatarii #REZIST, din Piața Victoriei

 |  12:42
Adrian Năstase ironizează protestatarii #REZIST, din Piața Victoriei

Adrian Nastase a scris un text ironic, pe blogul sau, despre protestatarii #REZIST din Piata Victoriei, fostul premier intrebandu-se cum reusesc acestia sa ajunga in centrul Pietei, din moment ce acolo nu exist treceri de pietoni.

”Aproape in fiecare zi trec prin Piata Victoriei. E vorba de piata din fata Guvernului. Când lucram in zonă, am propus sistematizarea ei si realizarea unui sens giratoriu in jurul unui monument de genul celor din marile piete ale Parisului. Am propus si realizarea unei parcări in „buzunarele” subterane rămase de la constructia metroului. Pentru a se evita talciocul de masini de acolo si riscul inerent din punctul de vedere al unei posibile actiuni teroriste. Proiectul există dar evident, după 2004, nimeni nu s-a mai ocupat de el.

Acum, Piata s-a transformat intr-un fel de Hyde Park, unde se strang, la diferite ocazii, tineri, mame cu copii in brate, câini, ultrasi etc. Ok. E democratie. Fiecare face ce vrea. Inclusiv multinationalele – asta rămâne intre noi. Intrebarea care mă frământă, insă, asteptând, in fiecare zi, la stopurile nesincronizate de acolo, este pe unde ajung, in „insula” din mijlocul pietei, apărătorii statului de drept, in conditiile in care nu există nicio trecere de pietoni intre trotuare si „insula respectivă?!

Există, in opinia mea, mai multe solutii urbanistice pentru a rezolva această situatie. Prima ar fi construirea unei pasarele, de la Muzeul Antipa până in centrul pietei. A doua ar fi construirea unui tunel direct de la metrou care să iasă in mijlocul pietei. Ar putea fi organizat si un transport de baloane cu heliu de pe Aeroportul Băneasa până in piată. Mai am si alte idei dar nu pot să vi le spun, acum, pentru că am interdictii electorale.

Este cert insă că, deocamdată, apărătorii statului de drept, care #rezistă, din când in când, in piata, tineri sau mai putin tineri, incalcă legea, traversând prin locuri nemermise, pentru a ajunge in mijlocul pietei. Desigur, in numele valorilor si principiilor europene. Si sub privirile ingăduitoare ale politistilor din zonă. Precizez, incă o dată, nu există nicio trecere de pietoni spre centrul pietei.

Unii ar spune, inclusiv Socrate, că pentru a cere respectarea legilor, ar trebui ca, mai intâi, tu insuti să le respecti. Dar, asa cum spunea Poincare,  referindu-se la România: „nous sommes ici aux Portes de l’Orient, ou tout est pris a la legere”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-06

TAGURI: adrian nastase, rezist, piata victoriei, protestatari, ironie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU
06 Iul 2017

CORECT....cei cu rezista apar din cand in cand ...functie de cum sunt manevrati si...platiti de plagiatoarea.. .prea cinstita si corecta SLUGA ă ambasadelor ! Ei intra in piata prin ....telepatia controlată tot de plagiatoare ! Si poate cu îngăduința MILITIENILOR din zona !!! Eeeee....daca am avea noi politisti....cu demnitate si onoare ! Asa sunt niste carpe in fata unora fara materie cenusie ce nu stiu decat sa urle ......sau poate isi arata originile Propun să le plantam si niste copacii ...cu liane cu tot ...sa se simtă in mediul lor natural
EURO NELIMITAT
06 Iul 2017

DEOARECE NU VA LASA PE COMUNISTII_FSN SA FURATIINTEGRAL ROMANIA! SI IN PIATAUNIVERSITATII IN 2012 NU SE AJUNGEA "LEGAL" INSA DACA A FOST UTILA PSDilor SI UNPRistilor, NU CONTEAZA! NE-AM SATURAT SI NE ESTE GREATA DE TOTI CONDAMNATII PENALI PE POST DE MORALISTI SI FORMATORI DE OPINIE PRECUM PENALUL GENERAL DOBRITOIU ( TOVARASELE MAGISTRAT DE LA ICCJ L-AU LASAT CU CASA ILEGALA, PRECUM SI BASESCU CU CEA DIN MIHAILEANU )PE BLOGURI, LA TELEVIZIUNI CARE PRIN LEGEA din 2014, CUMULEAZA PENSII NESIMTITE CU INNDEMNIZATII SPECIALE NESIMTITE SI SALARII, ETC CUMULAT NELIMITATE!?:-)
GOGU
06 Iul 2017

ba , esti nebun? cu ce drept mai scoti tu capul de infractor in lume? si il mai lasi sa emita si aberatii....
MORALA.
06 Iul 2017

UN JEG POATE FACE...MORALA?
ANONIM
06 Iul 2017

GROPARUL RO Bombonel trebuie sa repete gestul cu SINUCIDEREA pana ii reuseste ........
@ANONIM....
12 Iul 2017

Corect! :))))))
Random imageUltimele stiri

loading...