2017-01-23 20:57


Afaceri tenebroase la CJ Dâmboviţa

 |  21:00
Afaceri tenebroase la CJ Dâmboviţa

Consiliul Judeţean Dâmboviţa este una dintre instituţiile cărora le place foarte mult să se laude cu transparenţa. Preşedintele, Florin Popescu, spune că absolut toate licitaţiile organizate se regăsesc pe site-ul oficial al instituţiei. Ca o excepţie de la regulă apare însă o anexă la un contract care nu numai că nu se regăseşte pe site-ul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dar nici măcar pe site-ul oficial unde sunt înscrise anunţurile publice din toată ţara, e-licitatie.ro.

Este vorba despre contractul-fantomă cu numărul 68/19.02.2010, referitor la efectuarea unor lucrări de „îmbrăcare a drumurilor, de reînnoire a îmbrăcămintei şoselelor şi de servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport” în cartierul Costeşti din oraşul Fieni. În anexa pe care am depistat-o pe e-licitatii.ro se specifică în mod ciudat că respectivul contract nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice. Criteriul de atribuire a  fost „alegerea preţului cel mai scăzut”, în timp ce la rubrica „tipul procedurii” scrie negru pe alb „Negociere fără anunţ de participare”. Justificarea alegerii acestei proceduri a fos că „lucrările/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”. Suplimentarea de buget, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, poate părea un mizilic, însă, nefiind publicat contractul iniţial, nu putem şti suma dată cu dedicaţie societăţii CAST SRL, din Băneşti, judeţul Prahova. Societatea cu pricina pare a avea lipici la autorităţile portocalii, fiind campioană la contracte cu statul în judeţul de baştină. Se vede de la o poştă interesul pentru afacerile de partid, iar omisiunea publicării pe e-licitatie.ro a anexei la un contract-fantomă ar putea demonstra matrapazlâcurile pe care preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, încearcă să le ascundă sub preş. Pentru a lămuri aspectele acestei anexe ivite din neant pe SEAP am trimis o solicitare oficială prin fax şi e-mail către preşedintele Popescu, printre altele dorind să avem acces şi la dosarul iniţial. Florin Popescu ne-a îndrumat iniţial către site-ul instituţiei pe care o păstoreşte, susţinând cu emfază că absolut toate licitaţiile sunt publicate acolo în mod cât se poate de transparent. Totuşi răspunsul nu a mai venit nici până în ziua de astăzi.

Bani din contracte cu alte primării

În încercarea de a ne convinge de bunele sale intenţii, Florin Popescu a scos fără să vrea porumbelul din gură: „Eu mai am şi nişte contracte pe care le plătesc jumătate-jumătate cu diverse primării din judeţ. Aşa că ei trebuie să publice anunţurile, nu noi”. Cu alte cuvinte, banii de la bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa se scurg în conturile cine ştie cărei companii prin intermediul primarilor din subordine pe linie de partid, fără ca opinia publică să mai sesizeze afacerile tenebroase. Mai mult, în cazul în care răsuflă ceva, de răspuns trebuie să răspundă primarii din respectivele localităţi. Legat de societatea CAST SRL din Prahova, pe acelaşi Florin Popescu l-a luat din nou gura pe dinainte, spunând ceva despre nişte lucrări contractate de primării conduse de subordonaţi din PDL, dar plătite din bani de la bugetul Consiliului Judeţean. Aşteptăm în continuare pe adresa redacţiei o copie a contractului cu numărul 68/19.02.2010 pentru a vedea şi noi care a fost valoarea iniţială, dacă s-a adjudecat fără licitaţie cu anunţ de participare şi ce anume a determinat suplimentarea sumelor alocate pentru lucrările din cartierul Costeşti, oraşul Fieni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16

TAGURI: afaceri, tenebroase, dambovitaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MILI
10 Noi 2011

acest popescu iti produce greata cind il vezi cum se gudura ca un maidanez pe linga udrea.evident nu-i va servi la nimic cind va ajunge dna si in acel judet.pe curind.
FANE PREPELEAC
10 Noi 2011

bre, asta e cel mai mare golan din judet! o javra ordinara si un interlop care e bara bara cu toti mafiotii din Dimbovita
ZOTIC
10 Noi 2011

Aoleooo, Florinee, vine politiaaaa. Banii inapoi si la puscarie!
TRAIAN
10 Noi 2011

A se vedea si investitiile din Contesti,risipa revoltatoare,omul acesta trebuie oprit
ASANACHESCU ALEXANDRU
10 Noi 2011

Toti cei ce scriu mai sus sunt nebuni?Ar trebui ca DNA-ul sa verifice si sa stim sigur ca aceste catelus,al Lenutei,este curat ori"curat".
GOGU
10 Noi 2011

de ce patronul de la Belvedere,Sandu Capatana a primit amenda 5000 lei PENTRU CA NU A VOTAT BUGETUL TINEO TOT ASA
MIMI
10 Noi 2011

Podul dintre SALCUTA si intrarea in com ODOBESTI canad i l face ti ca sta de 2 ani asa????
Random image