2019-01-24 11:18


Agenţii DGIPI au negociat cu KazMunaiGaz recuperarea creanţelor Rompetrol

 |  13:12
Agenţii DGIPI au negociat cu KazMunaiGaz recuperarea creanţelor Rompetrol

Gabriel Dumitraşcu, şeful OPSPI, susţine că fostul premier Emil Boc i-a trimis pe agenţii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă ai Ministerului de Interne (DGIPI) să negocieze cu KazMunaiGaz în numele statului român, pentru recuperarea creanţelor Rompetrol.

Gabriel Dumitraşcu a declarat pentru gândul.ro că „în vremea Guvernului Boc pentru purtarea negocierilor a fost mandatat Ministerul de Interne. Nu mă întrebaţi de ce şi care-i logica. Aşa a fost aprobat un memorandum în Guvern, iar negocierile au fost purtate direct de DGIPI din cadrul Ministerului de Interne".

La rândul său, Traian Igaş, ministrul de Interne de la acea vreme, a recunoscut că instituţia a purtat negocieri cu partea kazahă, precum şi faptul că documentele rezultate au „un caracter aparte", însă a refuzat să dea detalii despre implicarea celor din DGIPI în discuţiile cu oficialii kazahi, el afirmând că nu mai vrea să intre „în alte detalii".

Traian Igaş a evitat să justifice care erau competenţele şi cum se  justifică prezenţa angajaţiilor DGIPI, la negocieri. "Mi-e greu să spun. Am argumentele, dar e greu. A fost o decizie a Guvernului de la acea vreme", a declarat Traian Igaş.

Emil Boc a refuzat orice dialog pe această temă cu jurnaliştii de la gândul.ro.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15

TAGURI: DGIPI, kazmunaigaz, contract, rompetrol, negociat, restante
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLORIN
15 Iul 2013

Guvernul Boc a fost o ineptie, se stie...Ma bucur ca guvernul Ponta a reusit sa puna punct acestui conflict, 200 de milioane + 320 de milioane din dobanzile platite pana acum de rompetrol + 1 miliard din taxe ... nu cred ca este atat de rau pentru statul roman
Random imageUltimele stiri

loading...