2018-12-11 02:40


Agresorii vărului lui Bute au fost arestaţi

 |  21:00
Agresorii vărului lui Bute au fost arestaţi

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de bani din comuna gălățeană Pechea au fost arestați preventiv, joi, pentru tentativă de omor calificat, după ce l-au bătut pe vărul pugilistului Lucian Bute.

"Tribunalul Galaţi a decis astăzi (ieri - n.red.) arestarea pentru 29 de zile a celor cinci persoane. Fiecare şi-a recunoscut faptele, dar a încercat să le minimalizeze, spunând că ceilalţi ar fi lovit mai tare şi de mai multe ori victima", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate. Agresorii sunt Ion Stoica zis Nelu Şoricaru, Costel Rosloveanu zis Parda, IonuțParda zis Mana, Adrian Cătălin Neagu zis Turcu şi Marian Oană. Ei au fost reținuți miercuri seară.

Bătut cu scândura

La sfârşitul săptămânii trecute, pe 31 iulie, în jurul orei 3.00, cei cinci agresori l-au bătut pe Gelu Bute, în vârstă de 23 de ani, care se întorcea de la o discotecă din Pechea. Potrivit unor surse judiciare, Gelu Bute şi fratele său s-au luat la ceartă cu un tânăr de 18 ani. Acesta a declarat chiar că ar fi fost lovit cu un cuţit, drept pentru care a cerut sprijinul celorlalţi patru inculpaţi, care au ajuns imediat la discotecă. Ajutoarele au pornit în urmărirea fraţilor Bute, Gelu fiind prins, lovit cu pumnii, picioarele şi cu o scândură.

De la vătămare la tentativă de omor

Victima, internată în Secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei" din Galați, este unul dintre verii pugilistului Lucian Bute. În urma loviturilor, victima a fost grav rănită la nivelul capului. Medicii legişti au constatat că leziunea necesită pentru vindecare între 40 şi 45 de zile de îngrijiri medicale. La acel moment, cauza a fost încadrată la infracţiunea de vătămare corporală gravă. În timpul spitalizării, starea de sănătate a vărului lui Lucian Bute s-a agravat, el fiind din nou examinat medico-legal. Cu această ocazie, medicii au constatat că plaga craniană, cu hematom subdural, i-a pus victimei viaţa în primejdie. Anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în tentativă la omor calificat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...