2019-05-21 06:09


Agresorul salvamontistei este ameninţat cu moartea. Inel Miruna susţine că nu îl cunoştea pe interlop

 |  20:22
Agresorul salvamontistei este ameninţat cu moartea. Inel Miruna susţine că nu îl cunoştea pe interlop

Incidentul petrecut sâmbătă, în Straja, județul Hunedoara, unde un interlop a bătut-o ca în ringul de box, dar fără mănuși, pe o tânără salvamontistă, sub privirile unui jandarm, care nu a intervenit, combinat cu cel de la Constanța, unde o femeie a fost ucisă sub privirile copiilor săi, în urmă cu o lună, de un fost iubit gelos, deși depusese plângere cu câteva zile înainte împotriva acestuia, fiind agresată și amenințată repetat, ne arată un tablou și mai sumbru decât cel clasic, știut sau intuit al (in)competenței și (i)responsabilității forțelor de ordine. Oricât ar fi fost de șocant să aflăm că un partid parlamentar (PNR) și-a creat o structură de tip paramilitar, pentru a interveni acolo unde societatea dă greș, este limpede că apariția nu este din „eter”, ci este rezultanta degenerescenței politicilor publice în domeniul siguranței cetățenilor și în cel al Educației. Momentul în care cetățenii vor acționa ca într-o anarhie, făcând pe justițiarii, nu pare atât de departe. Dovadă sunt amenințările explicite la adresa agresorului salvamontistei.

O salvamontistă a fost bătută de un interlop, sub privirea unui jandarm, sâmbătă noaptea, într-un local din Straja, județul Hunedoara. Tânăra a fost scoasă din bar, în stare de inconștiență și spitalizată (a ajuns, întâi, la Spitalul din Lupeni, cu SMURD-ul, iar de acolo a fost transferată la Petroșani). A fost externată după îngrijirile medicale. Agresorul, Constantin Sorin Paleșică, 33 de ani, este o huidumă, practică boxul și este recidivist. A lovit-o pe tânăra Miruna Inel (21 de ani) de mai multe ori peste faţă, inclusiv cu pumnul, sub privirile unui jandarm montan care se afla cu el la masă și a avut doar o palidă tentativă de a-l calma verbal. Și alți clienţi din club, inclusiv colegi salvamontiști ai victimei, au asistat pasivi la scenele demne de epoca de piatră. Doar DJ-ul se pare că a intervenit verbal, iar pentru asta s-a ales și el cu o ploaie de pumni.

Paleșică a fost reținut după o altercație cu jandarmii, în decursul căreia l-a amenințat explicit pe unul dintre aceștia: „Îţi dau somn, bulangiule, hai să ne batem!”. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, jandarmii montani l-au dus întâi pe agresor la postul lor, i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei și apoi l-au predat Poliției din Lupeni (în media online a apărut informația că Paleșică ar fi fost eliberat). Duminică dimineaţă, agresorul a fost audiat la Poliţia Lupeni şi a rămas în custodia poliţiştilor, urmând a fi prezentat magistraţilor. Victima a depus o plângere împotriva sa, alături de un certificat medico-legal.

Subofiţerul de jandarmi Sorin Moldovan, care se afla la masă cu agresorul, dar nu a intervenit pentru aplanarea conflictului, a fost audiat, și el, la sediul Poliţiei Lupeni. Jandarmii au anunțat constituirea unei comisii de anchetă, în cazul acestuia.

Cazul a luat amploare, după ce înregistrarea incidentului a fost postată pe Youtube, fiind ulterior preluată de media online.

În imaginile înregistrate de camerele de supraveghere se vede momentul în care un individ corpolent, cu chelie, o cheamă la el pe tânără şi o loveşte direct peste faţă cu dosul palmei. Tânăra se dezechilibrează şi încearcă să continue discuţia. Individul o plezneşte din nou cu palma şi apoi îi aplică un pumn în plină figură.

„O să-i zbor creierii”

Pe rețelele de socializare, după cum era de așteptat, spiritele s-au încins, deși, foarte probabil, este vorba de un simplu foc de paie. Cineva a inițiat o petiție pentru condamnarea grabnică a lui Paleșică și o anunță pe victimă, chiar pe contul ei de Facebook. Alții consideră că petițiile nu rezolvă nimic și cer trecerea la fapte: „Terminați dracului cu petițiile... Ăla trebuie linșat public și dat exemplu! În barul ala erau cel puțin 8 băieței... Chiar niciun bărbat? (...) Dacă săreau toți și nu doar dj-ul citeam altă știre astăzi”, spune Alex Costache, din București.

Emanoil Alexandru, tot din București, o îndeamnă pe victimă să îl dea în judectaă pe „psihopatul ăla chelios”. Și adaugă: „Mă mir că ai fost încurcată cu un dement ca ăla”. Este singura remarcă la care răspunde Miruna Inel: „Cum adică încurcată? Nu îl cunosc personal”.

Pe lângă mesajele prin care i se oferă ajutor „de orice fel” victimei, abundă amenințările la adresa lui Paleșică: „O să-i zbor creierii la fraieru ăla care a lovit-o, cu pistolul tatălui meu Macarov cu cartușe de 9 mm, cartușe de război. Tatăl meu a fost maistru militar a murit în rev (probabil Revoluție - n.r.) și mi-a lasat armamentu lui cu cartușe de război. Pentru ce a făcut nenorocitu ăsta o să-l caut și-o să-i zbor creierii și lui și la familia lui”, spune Alina Alexandra Drăgoescu  (sau o persoană care utilizează un cont cu acest nume; postarea originală abundă în erori gramaticale, pe care le-am corectat). Aceasta revine, ulterior, cu mesaje de amenințare și mai explicite, pline de expresii ireproductibile.

Cazul Bahan

Cazul de față ne aduce aminte de un altul, poate chiar mai șocant, petrecut în urmă cu doar o lună, la Constanța. Mihaela Bahan era terorizată de fostul iubit, care nu suporta gândul că nu mai face parte din viața lui și o agasa permanent. Sesizările femeii către Poliție au fost tratate cu superficialitate de Secția 4 Poliție Constanța, secție având reputație proastă în municipiu.

Bahan a depus plângere, pe 21 ianuarie, la Secția 4 Poliție din Constanța. Se simțea hărțuită și pe bună dreptate.

Nicolae Gociu a stat 20 de ani în închisoare după ce i-a ucis cu sânge rece pe părinții unei foste iubite,  iar polițiștii nu s-au grăbit să soluționeze plângerea depusă de femeie. Abia după patru zile ar fi început ancheta, însă, nu au reușit să îl găsească pe bărbat și să îl audieze, deși acesta locuia la câteva sute de metri de una dintre cele mai incompetente secții de poliție din Constanța.

Câteva zile mai târziu, neimplicarea autorităților a fost plătită cu viața. În noaptea de 28 ianuarie, din cauza pasiunii bolnave, Nicolae Gociu a intrat direct în casa femeii și a omorât-o, scena dramatică petrecându-se de față cu copiii femeii.

Potrivit rudelor femeii măcelărite, agenții secției de poliție nici măcar nu l-au imobilizat pe criminal, când aceștia au ajuns la fața locului.

Paleșică vs Paleșică

Contul de Facebook al agresorului Paleșică a fost clonat. Pe contul-copie sunt postate mesaje insultătoare la adresa polițiștilor. Conform contului original, Paleșică este din Lupeni, a studiat la Grupul Școlar Industrial Minier din localitate, în dreptul locului de muncă spune „Lucrez la viața mea” și are 109 prieteni. Pe contul clonat se spune că este de profesie „Bulangiu” la „cocalar.info” și a studiat la „Pușcăria Jilava”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-08

GALERIE MEDIATAGURI: agresor, moarte, inel miruna, interlop, salvamontista, batuta, smurd, jandarm
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JILAVA
07 Feb 2016

Se vede ca e retardat si ca a stat la puscarie . Gras, imbuibat de steroizi, tatuat , chelios , locul lui e acolo de unde a iesit . Sa il ia dupa el si pe nenea jandarmul , fac ,,afaceri'' impreuna de aia nu a intervenit .
ESTE CLAR
07 Feb 2016

o complicitate cu ORGANELE de-acolo care, fie sunt cumpărate și anexate la indexul interlopului, fie sunt formate din pile și relații, nu din cei CU VÂNĂ și DORINȚĂ ARZĂTOARE de a fi POLIȚIST!
MDA...
07 Feb 2016

Consecința lipsei tot mai acute a locurilor de muncă face ca guv.tehno-kk-t să dea legi în care cei care doresc, pot fi/deveni polițiști DAR fără o pregătire anume, decât cea din stradă și cea de-a acasă. Pestriță poliție o să fie!
”IGIENIZARE” PRIN ECPIROSI
08 Feb 2016

ACEST GUNOI GENETIC, PRODUS AL ”SISTEMULUI”, ÎN MOD CATEGORIC TREBUIE ”IGIENIZAT”, ODATĂ CU...”SISTEMUL”! (”ȚARĂ MINORĂ, ȚARĂ DE SECĂTURI!”)
ROT
08 Feb 2016

S-a stabilit cand il impusca?sau a fost condamnat la spanzuratoare ? Sa-l condamne ,ce sa caute godzila printre oameni.
ROT
08 Feb 2016

S-a stabilit cand il impusca?sau a fost condamnat la spanzuratoare ? Sa-l condamne ,ce sa caute godzila printre oameni.
Random imageUltimele stiri


STARBAG