2017-01-21 06:29

DEZVALUIRI


Al-Qaeda şi-a făcut de cap în România

 |  21:00
Al-Qaeda şi-a făcut de cap în România

Irakienii membri ai al-Qaeda care au stat mulţi ani în România au activat pe teritoriul ţării noastre „graţie” autorităţilor şi a sistemului legislativ precar. „Ghidul” reţelei de terorişti irakieni este tolerat şi în ziua de astăzi pe teritoriul României.

Este ideea care se desprinde din rechizitoriul procurorilor DIICOT, care l-au trimis în judecată pe irakianul Mohamad Ali Asae Al Dulaimi pentru infracţiuni de terorism, prevăzute în Legea 535/2004. Articolul 33, alineat c) prevede ca act terorist „înlesnirea intrării/ieşirii, în/din ţară, găzduirea ori facilitarea accesului în zona obiectivelor vizate a persoanei despre care se cunoaşte că a sprijinit/săvârşit sau urmează să sprijine/săvârşească un act terorist”.

Potrivit procurorilor, „datorită unor deficienţe de comunicare între autorităţile competente din Germania şi cele din România, precum şi a unor lacune legislative, coroborat şi cu deficienţe ale sistemului, învinuitul a rămas în România, începând cu data de 02.08.2007, în baza unui permis de tolerat pe teritoriul ţării, împrejurare care persistă şi în prezent”.

Pe timpul şederii în ţara noastră, Al Dulaimi a facilitat intrarea în România a cinci conaţionali cunoscuţi pentru legăturile cu reţeaua irakiană a al-Qaeda. Astfel, Al Dulaimi, alias Loay Ali Asae sau Alsanad Rami A. Alsanad, şi-a ajutat compatrioţii să intre şi să activeze, în perioada 2006-2007, în România prin înfiinţarea firmelor-fantomă Eli Fix SRL, Aka Grup Top Prod SRL, Ava Fast Grup SRL şi Irina Fast Com SRL. Cei cinci au fost Omar Farid Ahmed, alias Muhmed Amir Hussen sau Omar Farid Ahmad Al Uwaid Al Karbuli, Falah M. Salem, alias Manaf Khalif Asy Sanad Al Karbuli, Aqeel Mohammed Dhuyab, Omar Kh. Assey, alias Omar Klefa Asy, şi Muntasier Kh. Aassi, alias Omar Atla Aod.

Tolerat de Oficiul Român pentru Imigrări

Al Dulaimi a intrat prima dată în România pe 13 aprilie 1994, cu identitatea Loay Ali Asae. El şi-a obţinutviza deşedere, care i-a expirat pe 22 februarie 1997, atribuindu-şi calitatea de comerciant, cu acordul Agenţiei Române pentru Dezvoltare, în prezent Agenţia Română pentru Investiţii Străine.

Pe 10 noiembrie 1997, autorităţile din Germania i-au acordat statutul de refugiat, sub identitatea Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, fiindu-i eliberat documentul pentru refugiaţi nr. 0752313, valabil până la 9 februarie 1998, în baza unei hotărâri a unui tribunal din Fallujah (Irak), prin care i s-ar fi aprobat schimbarea atât a numelui, cât şi a datei de naştere, înscris dovedit ulterior a fi fals. Sub această identitate, irakianul intră din nou în România, pe 12 decembrie 1997, iar după o lună se căsătoreşte cu o româncă, obţinând astfel, la 16 iulie şi 16 octombrie 1998, prelungirea dreptului de şedere în România în baza căsătoriei.

La 31 ianuarie 1998, autorităţile din Germania nu i-au mai prelungit statutul de refugiat, iar Ambasada Germaniei la Bucureştia refuzat, la 17 noiembrie 1998, eliberarea unui nou document de refugiat, considerând că autorităţile române sunt competente să-i elibereze un asemenea document, fără să precizeze însă faptul că nu-i mai prelungiseră statutul de refugiat.

La 16 iulie 1999, Al Dulaimi a obţinut de la fostul Oficiu Naţional pentru Refugiaţi un document de călătorie, în baza căruia are drept de şedere în România, iar la 4 septembrie 2001 şi-a declarat pierdut paşaportul.

În perioada 16 ianuarie-15 aprilie 2002, a fost depistat cu şedere ilegală, fiind luat la Centrul de Cazare şi Triere a Străinilor Otopeni. După ce i-a fost respinsă cererea de recunoaştere a statutului de refugiat acordat de Germania, în loc să fie îndepărtat din România, a obţinut de la fostul Oficiu Naţional pentru Refugiaţi un nou document de călătorie, în baza căruia a obţinut drept de şedere.

La 26 iulie 2006, Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-a declarat persoană indezirabilă pe teritoriul României, sub identitatea de Loay Ali Asae, pe o perioadă de 15 ani. La 28 iulie 2006 a fost îndepărtat din România pe ruta Bucureşti – Damasc, cu tranzit prin Istanbul.După un an, ofiţerii Autorităţii Naţionale pentru Străini l-au depistat în Bucureşti sub identitatea de Mohamad Al Dulaimi, fără a avea asupra sa vreun document de identitate, declarând aceleaşi date de identitate, pentru care autorităţile germane i-au acordat statutul de refugiat.

A fost introdus din nou în Centrul de Cazare şi Triere a Străinilor Otopeni.

La doar două săptămâni, Direcţia Azil din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări consideră că Al Dulaimi beneficiază de statutul de refugiat acordat de Germania, fiind scos din Centrul Otopeni întrucât s-a „omis” de către Oficiul Român pentru Imigrări solicitarea prelungirii perioadei de luare în custodie, astfel că i s-a emis un document de tolerare pe teritoriul României.

4 martie 2008, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti i-a respins definitiv şi irevocabil cererea de transfer de responsabilitate asupra statutului de refugiat, prin urmare, Al Dulaimi nu are statut de refugiat acordat de vreun stat membru al Uniunii Europene.

Atentatele reţelei al-Qaeda Irak, fondată de Abu Musab Al Zarqawi

Filiala irakiană a reţelei al-Qaeda, al-Qaeda Irak – AQI, a fost fondată în anul 2003, de militantul iordanian Abu Musab Al Zarqawi. AQI este compusă şi susţinută de diverse grupări insurgente şi alte clanuri sunnite, fiind formată într-o mare proporţie din irakieni, dar şi luptători străini ce predomină în conducerea grupării şi în rândul atentatorilor sinucigaşi.

În intervalul 2003-2010, AQI a fost implicată în numeroase atacuri teroriste de amploare, dintre care enumerăm:

11.12.2010 – atacul cu bombă de la Stockholm– Suedia, executat de cetăţeanul irakian Taymour Abdul Wahab, care a fost instruit în scopuri teroriste într-o tabără de pregătire AQI din zona oraşului Mosul din nordul Irakului;

04.04.2010 – atacuri cu bombă asupra ambasadelor iraniană, germană şi egipteană din Bagdad, în urma cărora 35 de persoane au fost ucise şi aproximativ 200 rănite;

03.03.2010 – AQI a revendicat un atac sinucigaş executat asupra a două clădiri militare din Baquba, soldat cu moartea a 30 de persoane;

26.11.2010 – atac sinucigaş cu bombă executat asupra sediului Ministerului de Interne din Bagdad, soldat cu 20 de persoane ucise;

25.01.2010 – atacuri sinucigaşe executate asupra a 3 hoteluri din Bagdad, în urma cărora 37 de persoane au fost ucise;

08.12.2009 – 5 atacuri cu bombă executate asupra clădirilor guvernamentale din Bagdad, soldate cu moartea a 130 de persoane şi rănirea altor 400;

25.10.2009 – două explozii executate asupra clădirilor guvernamentale irakiene în urma cărora 150 de persoane au fost ucise şi alte 500 de persoane rănite;

19.08.2009 – două atacuri cu bombă simultane executate asupra clădirilor guvernamentale din Bagdad, fiind ucise aproximativ 100 de persoane şi rănite aproximativ 600;

12.09.2008 – un atac sinucigaş asupra unei secţii de poliţie din localitatea Dujail din Guvernoratul Salah ad Din, rezultând 31 de morţi şi 60 de răniţi;

06.03.2008 – dublu atac sinucigaş în Bagdad, cartierul Karrada, rezultând 68 de persoane ucise şi alte 120 rănite;

26.07.2007 - în Bagdad, o maşină capcană a fost detonată simultan cu un atac cu rachete, derulat în cartierul Karrada, având ca rezultat moartea a 92 de persoane şi rănirea altor 127 de persoane;

18.04.2007 – 5 maşini capcană au fost detonate în Bagdad, ucigând aproximativ 200 de persoane, din zone populate majoritar de şiiţi;

29.03.2007 – în Bagdad, AQI a organizat un dublu atentat sinucigaş în piaţa Al-Shaab din zona şiită din nord-estul oraşului, fiind ucise 82 de persoane şi rănite 138.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

Mai multe imagini:
Al-Qaeda şi-a făcut de cap în România
zoom
Al-Qaeda şi-a făcut de cap în România
zoom

TAGURI: al qaeda, irakieni, membri, autoritati, teroristi irakieniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SCABIA
05 Ian 2012

Daca informatiile din acest articol sunt reale inseamna ca cele referitoare la inchisoarea CIA din Romania unde erau torturati teroristii al-Qaeda este o mare minciuna si facatura.

Adauga un comentariu

Random image