2019-02-21 13:57


Alexander Adamescu, PRIMELE declarații după ce a fost ARESTAT în Marea Britanie

 |  14:14
Alexander Adamescu, PRIMELE declarații după ce a fost ARESTAT în Marea Britanie

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost arestat în Marea Britanie, după ce el a prezentat unei instanţe din Londra, în cursul judecării procedurii de extrădare, un document emis în aparenţă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, document neasumat însă de această instituţie.

Fiul lui Dan Adamescuneagă că a falsificat acte în instanță, așa cum susțin anchetatorii. Alexander Adamescu spune că documentul, depus la dosar în Londra, provenea dintr-o corespondență oficială dintre ziarul România Liberă și Autoritatea Națională a Penitenciarelor.

”După doi ani în care am demonstrat, la fiecare termen, că Statul Român nu poate asigura condițiile privative de libertate, nu aș apela la o asemenea soluție de a falsifica acte și de a le depune în instanță. Este o suspinciune legată de acest înscris pe care instanța londoneză o analizează cu celeritate. Sunt, de asemenea, interesat de a stabili autenticitatea acestui document. Respect decizia instanței londoneze și sunt convins că această suspiciune la adresa mea se va dovedi a fi nefondată”, a spus Adamescu, potrivit Antena 3.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-31

TAGURI: alexander adamescu, declaratii, arestat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TILICA
02 Apr 2018

MAFIOTI CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1989 batjocoresc JUSTITIA Avocatul Poporului solicită conducerii ANP, între altele, relocarea unor deținuți de la Penitenciarul Ploiești către alte unități penitenciare, în condițiile în care gradul de ocupare este mult mai mare decât numărul locurilor – Recomandare emisă în urma incidentului în care mai mulți deținuți, printre care și fostul lider de sindicat Liviu Luca, au reclamat modul în care le-a fost efectuată percheziția Avocatul Poporului a adresat o Recomandare conducerii Penitenciarului Ploiești, în care îi solicită să dispună măsurile legale pentru relocarea unor deținuți la unități penitenciare similare, concomitent cu sporirea numărului de gardieni pentru a acoperi necesarul de activități specifice (pază, escortă etc.), fie prin detașarea temporară de la alte penitenciare, fie prin demararea procedurilor de angajare în sistem. Aceeași solicitare a fost adresată și Ministrului Justiției. Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu și anchetei efectuate de Avocatul Poporului, după apariția în presă a unor relatări conform cărora mai mulți deținuți din Penitenciarul Ploiești ar fi fost ținuți dezbrăcați pe un hol de acces, cu ocazia unei percheziții care ar fi avut loc în celula în care aceștia erau cazați. Din acest motiv, Liviu Luca, unul dintre deținuți, care și-ar fi exprimat anterior nemulțumirea față de condițiile din penitenciar, ar fi intrat în refuz de hrană. În contextul în care, în cauză, a existat suspiciunea încălcării art. 22 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, Avocatul Poporului a efectuat o anchetă în Penitenciarul Ploiești. În urma anchetei a reieșit faptul că încăperea, în care este deținut Liviu Luca, împreună cu încă 3 persoane, este în suprafață de 11 mp și nu respectă dispozițiile legale. În ziua de 22 mar
TILICA
02 Apr 2018

În ziua de 22 martie 2018, în camera în care erau custodiate 4 persoane la o suprafață de 11 mp, a fost adus un pat nou și încă un deținut. Acesta (din informațiile celor audiați) se plângea de lipsa de aer și deschidea fereastra încăperii, motiv pentru care locatarii camerei au răcit. Deținutul Liviu Luca a sesizat situația șefului de secție și a formulat o plângere la Judecătorul de supraveghere pe aceste aspecte. Totodată a anunțat că va intra în refuz de hrană până la soluționarea problemei asigurării condițiilor de detenție. În data de 23 martie 2018, persoanele custodiate în camera sus-menționată, au fost anunțate că se efectuează o percheziție și au fost invitate pe hol. Percheziția a fost efectuată de către persoane de același sex cu deținuții percheziționați și în condiții în care să nu fie afectată demnitatea deținuților. Desfășurarea percheziției corporale amănunțite s-a realizat cu respectarea dreptului persoanei percheziționate la viața intimă. Nu au fost percheziționate cavitățile corporale ale deținuților. Persoanele custodiate s-au plâns de faptul că percheziția a fost făcută pe hol, după un frigider și un paravan, în camera în care sunt amplasate frigiderele cu hrana personală a deținuților. În plus, deținutul Liviu Luca a anunțat, imediat după percheziție, că va intra în refuz de hrană, urmare a faptului că obiectele personale au fost aruncate pe jos, că s-a considerat umilit față de faptul că a fost obligat să se dezbrace complet, spre deosebire de ceilalți deținuți supuși acestei examinări fizice externe. În data de 25 martie 2018, deținutul a fost mutat la infirmerie, unde a fost examinat periodic de medic, iar în 26 martie 2018, în urma unei discuții cu directorul penitenciarului și Judecătorul de supraveghere, discuție pe care a apreciat-o ca fiind civilizată, s-a convenit asupra ieșirii din refuzul de h
TILICA
02 Apr 2018

Poziția conducerii penitenciarului a fost în sensul că atât percheziția, cât și procedura legată de refuzul de hrană au fost soluționate cu respectarea normelor legale în materie. În urma anchetei efectuate, Avocatul Poporului a constatat că, la 27 martie 2018, populația custodiată era de 430 de persoane la o capacitate legală de 259 de locuri, înregistrând o depășire cu 66%, în timp ce efectivele de pază ale penitenciarului Ploiești se compuneau dintr-un număr de 209 cadre, față de o schemă de personal care reclamă existența unui număr de 244 de cadre. Drept urmare, Avocatul Poporului a concluzionat faptul că gradul de ocupare al penitenciarului Ploiești este cu mult peste numărul de locuri prevăzute de schemă, în timp ce numărul de gardieni este mai mic față de schema de personal, motiv pentru care a fost emisă Recomandarea sus-menționată, ce poate fi consultată pe site-ul instituției, la secțiunea Recomandări — 2018.
TILICA
02 Apr 2018

CE AU IN COMUN CEI DOI fosti LINDICI DE SINDICAT este HOTIA. Amandoi au praduit averea fostului UGSR (Uniunii Sindicatelor din Romania) cu multe miliarde devenind astfel cei mai bogati (MILIONARI) sindicalisti din Romania . FIICA LUI CIORBEA S-A STABILIT IN USA unde are conturi bancare de milioane de dolari de cand si-a facut mutatia. Amandoi EXCROCII trebuie anchetati ca doi infractori ordinari ce au contribuit la jefuirea UGSR-ului.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...