2019-05-25 21:12


Alin Rotaru, creditat ca fiind „tatăl” magazinelor de etnobotanice

 |  19:35
Alin Rotaru, creditat ca fiind „tatăl” magazinelor de etnobotanice

Aparițiamagazinelor de vise (Spice Shop-uri) este disputată de două orașe. Unii susțincă primul magazin a apărut pentru prima dată în România, în anul 2008, laGalaţi, iar afaceristul care a deschis piaţa ierburilor etnobotanice, AlinRotaru, a început vânzând acest tip de substanțe halucinogene pe internet. Alțiivorbesc despre apariția primului Spice Shop în Bacău, tot în anul 2008.

Certeste că, în scurt timp, afacerea cu etnobotanice a explodat, sute de magazinede vise fiind înfiinţate în toate marile oraşe ale ţării. În paralel, a proliferatși comercializarea online, mult mai greu de interzis.

Înluna februarie, din cauza creșterii numărului de victime în rândulconsumatorilor de „ierburi legale”, înregistrându-se chiar și decese, Givernula emis Ordonanţa de Urgenţă nr. 6, care interzice 36 de produse etnobotanice,dintre care 27 de substanţe şi nouă plante cu efect halucinogen. A avut efectdoar temporar, pentru că, așa cum era de așteptat, magazinele închise auimportat alte substanțe ce nu se aflau pe lista Guvernului. Astfel, după olună, spice shop-urile au revenit cu marfă nouă, legală.

Maimult, au apărut ca ciupercile după ploaie, în special în jurul unităților deînvățământ, cunoscut fiind faptul că sunt preferate în special de tineri cuvârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Acesta a fost motivul pentru careprimăriile din țară au început prigoana, interzicându-le mai ales la mai puținde 2.000 de metri de unități culturale.

Firmalui Alin Rotaru, Spice Group SRL, a fost înființată în toamna anului 2006.La început, a oferit servicii online de găzduire, înregistrare domenii și webdesign. În vara anului 2008, Spice Group SRL a deschis primul magazin dinRomâniacare oferă spre vânzare plante etnobotanice. Dupa un an de activitate îndomeniul plantelor etnobotanice, firma a fost preluată de companiaamericana Spice Group LLC, firma românească rămânând partener strategic. Pe 1 ianuarie2010, compania americană a devenit producător oficial pentru România, iar cliențiisunt preluați de Ro Spice Group LTD - Cyprus. Spice Shop Distribution are înprezent o rețea națională, de peste 100 de magazine și parteneriate cu cei maiimportanți furnizori internaționali. Firma deține primul lanț de distribuție deplante etnobotanice (,),o stație de radio (Spice FM) și un magazin virtual de plante etnobotanice ().


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG