2018-12-14 08:22


Altercaţie sau jaf? Înjunghiat de opt ori

 |  21:55

Cazul taximetristului de 49 de ani omorât cu mai multe lovituri de cuţit, marţi, în Capitală, pe Bulevardul Obregia, ridică tot mai multe semne de întrebare. În primul rând, rezultatele autopsiei indică un omor de o violenţă ieşită din comun, iar în al doilea rând, taximetristul pare a fi făcut parte din tagma celor „nărăvaşi”, pregătiţi oricând să participe la un scandal.

Ieri au fost date publicităţii rezultatele autopsiei efectuate asupra corpului taximetristului ucis, marţi, în Capitală. Conform informaţiilor furnizate de anchetatori, şoferul a fost ucis cu o violenţă extremă, fiind vorba de opt plăgi înjunghiate în zona gâtului. Practic, taximetristul a decedat în urma unor puternice hemoragii interne şi externe. În ceea ce priveşte mobilul crimei, anchetatorii iau în calcul mai multe posibilităţi, inclusiv pe cea a jafului sau a unui conflict spontan.

Pe baza indiciilor furnizate de martori s-a realizat, încă din ziua crimei, un portret-robot al bărbatului care l-a ucis pe taximetrist. Anchetatorii caută la această oră un individ cu o înălţime de aproximativ 1,70 metri, cu o constituţie astenică şi părul şaten. Potrivit martorilor, bărbatul care l-a înjunghiat pe taximetrist purta blugi şi tricou de culoare deschisă, tricoul posibil gri cu dungi orizontale, şi era încălţat cu pantofi tip sport.

Anchetatorii au avut o surpriză atunci când, procedând la percheziţia taxiului, au găsit în torpedou nu mai puţin de trei cuţite, plus un cutter, un cuţitaş cu o lamă subţire extrem de ascuţită. Poliţiştii au găsit lângă armele albe şi două cartuşe trase, dar nu şi un pistol. Pe lângă cuţitele aflate la îndemâna şoferului, în portbagaj a mai fost găsit şi un topor. Toate acestea denotă că şoferul era pregătit pentru situaţii conflictuale, dar că, probabil, nu a mai avut timp să folosească staţia de emisie-recepţie pentru a-şi anunţa colegii că este atacat. În Bucureşti sunt arhicunoscute cazurile în care, aflaţi la necaz sau când au altercaţii în trafic, şoferii de taxi dau alarma prin radio şi primesc ajutor în numai câteva minute, chiar şi de la colegi de la alte firme.

Revenind la crima de marţi, trebuie spus că deşi anchetatorii au difuzat un portret-robot şi au audiat mai multe persoane, nu au reţinut încă nici un suspect.Poliţia Capitalei face apel la persoanele care pot da informaţii în acest caz să sune la 112.

Taximetriştii, primii la scandal

Scandalurile în care sunt implicaţi taximetrişti nu mai sunt demult o noutate în Bucureşti. Şoferii care nu ştiu cum sunt făcute jocurile în zona Gării de Nord şi au curajul să parcheze chiar lângă clădire sunt de multe ori ţinta agresiunilor verbale sau, chiar şi mai rău, venite din partea rechinilor care şi-au făcut vadul acolo. La fel se prezintă situaţia şi în trafic, unde dacă ai curajul să contrazici un taximetrist te poţi considera norocos dacă scapi doar cu maşina zgâriată.

De exemplu, relativ recent, după o altercaţie în trafic în zona Pache Protopopescu-Austrului, un şofer aflat la volanul unui BMW a avut tupeul să blocheze un taxi. Nici nu au apucat cei doi şoferi să se răcorească prin înjurături, când în zonă au şi apărut mai multe taximetre de la firma celui blocat. Până la urmă, şoferul BMW-ului a scăpat cu fuga, după ce a tras cu un pistol cu bile pentru a-i speria pe cei veniţi în ajutorul colegului.

Un alt exemplu, Adelina Pestriţu care, grăbită fiind, a parcat pentru câteva minute într-un spaţiu rezervat taximetriştilor. Ce i-au auzit urechile divei nu poate fi reprodus, însă cea mai blândă dintre apostrofările primite de la mai mulţi taximetrişti furioşi se referea la faptul că aceasta şi-ar fi luat carnetul la Piteşti graţie farmecelor personale. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16

TAGURI: Obregia, taximetrist, crimă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...