2018-12-16 19:38


Amenzi uriașe pentru "băieții deștepți" din energie. Hidroelectrica e prima pe lista Consiliului Concurenței

 |  21:57
Amenzi uriașe pentru "băieții deștepți" din energie. Hidroelectrica e prima pe lista Consiliului Concurenței

La finalul anului 2015, Consiliul Concurentei a sanctionat asa-numitii "baieti destepti", care au incheiat contracte cu producatorul de energie Hidroelectrica, in perioada 2004-2011, scrie Hotnews.

Printre companiile sancționate se afla Energy Holding, Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, EFT, Alro, Electromagnetica, Euro-Pec, Elsid, Electrocarbon, dar mai ales Hidroelectrica.

Potrivit legii, sanctiunile pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri inregistrata in anul anterior aplicarii amenzilor, adica cea realizata in 2014.

Consiliul Concurentei a constatat ca aceste companii au realizat intelegere ilegale, care au dus la "restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca".

Potrivit Hotnews, problema o reprezinta contractele bilaterale, incheiate pe termen lung, fiind desfasurate in perioada 2004-2012. In tot acest timp, "baietii destepti" au beneficiat de energie ieftina, sub pretul pietei, in cantitati uriase, iar niciun MW nu ajungea pe bursa, asa cum ar fi trebuit.

De asemenea, alti traderi nu aveau acces la acele contracte bilaterale directe. Au existat in perioada 2004-2012 sute de cereri de cumparare de energie, insa nu au fost luate in considerare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10
Citeste si:
DECIZIE. Sentinţa în dosarul “Hidroelectrica”, amânată
ANRE pierde procesul. Hidroelectrica şi-a câştigat dreptul de a exporta energie
Hidroelectrica, amânare la listare

TAGURI: companii energie, hidroelectrica, consiliul concurentei, amenzi baieti destepti energie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PILAT
11 Ian 2016

BOGDAN BUZAIANU, FRANK TIMIS, OVIDIU TENDER , TIBERIU URDAREANU si DAN IOAN POPESCU sunt cei mai mari MAFIOTI, BANDITII neamului, care au distrus ECONOMIA Ro ajutati de CIOCLI PREMIERI ai Ro, PETRE Roman, Nicu VACAROIU, STOLOJAN, NASTASE Adrian,CIORBEA V si TARICEANU NIMFOMANU precum si de GROPARII PRESEDINTI ai Ro ILIESCU BUNICA, CONSTANTINESCU TAPU si BASESCU PIRATU.
Random imageUltimele stiri


loading...