2017-01-20 16:05

DEZVALUIRI


An nou, afaceri noi. Trezorierul Ivaşcu, de la PDL, a mai încheiat un contract cu STS

 |  19:29
An nou, afaceri noi. Trezorierul Ivaşcu, de la PDL, a mai încheiat un contract cu STS

Serviciul de TelecomunicaţiiSpeciale (STS) a atribuit, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, cu doarcâteva zile înaintea Sărbătorilor de iarnă, un contract cu societateaOmnilogic, firmă al cărei director este Ion Ivaşcu, trezorierul PartiduluiDemocrat Liberal. Afacerea, în valoare de 102.000 de euro, a fost, astfel, încheiată de către STS cu unicul ofertantcare s-a înscris la licitaţia organizată de autoritatea contractantă. Companiacondusă de trezorierul PDL va furniza serviciului special asistenţă tehnicăpentru bazele de date Oracle.

Intenţia Serviciului deTelecomunicaţii Speciale de a elabora această afacere a avut loc la data de 2noiembrie 2010 şi s-a materializat la data de 15 decembrie 2010, când, în urmaunei licitaţii publice, contractul în valoare de 428.078,56 lei cu TVA inclusăa fost atribuit companiei Omnilogic SRL, cu sediul în Otopeni, judeţul Ilfov.STS a încheiat cu această firmă un acord-cadru în vederea asigurării condiţiilorde performanţă şi disponibilitate a programelor Oracle deţinute de STS,respectiv un număr de opt licenţe Oracle Data Edition - Processor Perpetual şipatru licenţe Oracle Internet Application Server Enterprise edition - ProcessorPerpetual.

Omnilogic va trebui, înbaza contractului încheiat, să asigure actualizarea gratuită a produselorOracle la noile versiuni, să asigure accesul la funcţionalităţi noi, inclusivnoile versiuni, precum şi să asigure accesul la bazele de securitate şiupdate-uri critice de sistem. Mai mult, Omnilogic trebuie să facădiagnosticarea şi rezolvarea problemelor, prin acces la informaţiile tehnice şiasistenţă Oracle, dar să şi elaboreze soluţii în timp real prin acces telefonicpermanent la experţi de suport Oracle. Compania trebuie să asigure accesul la obază largă de resurse tehnice, cum ar fi forumuri, biblioteci de soluţiitehnice etc., pentru conectarea la acestea şi ţinerea evidenţei soluţiilor deasistenţă tehnică prin portalul My Oracle Support. Omnilogic trebuie să asigureasistenţă tehnică timp de 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.

Afacerea e-Romania2 a umflat conturile Omnilogic cu10 milioane de euro

Una dintre cele maispectaculoase afaceri încheiate cu statul de firma Omnilogic, al cărei directorfinanciar, Ion Ivaşcu, figurează ca trezorier al Partidului Democrat Liberal, aavut loc la sfârşitul lunii iunie 2010, când societatea a încheiat un contractcu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, condus la acea datăde Gabriel Sandu, în valoare de 10 milioane de euro, fără TVA, pentruimplementarea sistemului e-Romania2. Banii sunt asiguraţi prin împrumuturiangajate de minister din credite de angajament pe anii 2010, 2011 şi 2012,urmând ca firma condusă de trezorierul PDL, în calitate de director financiar,să creeze un portal cu informaţii despre toate localităţile din România. Astfel, la data de 2 octombrie2009, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a publicat pesite-ul SEAP anunţul cu numărul 87769 prin care îşi anunţă intenţia de aachiziţiona servicii în vederea implementării sistemului informatic e-Romania2.Pentru aceasta, ministerul condus la acea dată de către Gabriel Sandu, proaspătremaniat la începutul lunii septembrie, a pus la bătaie suma de 41.981.957,07lei fără TVA şi a organizat o licitaţie deschisă în vederea acestui grascontract.

Potrivit caietului de sarcini, criteriile deatribuire cerute de către autoritatea contractantă au fost: oferta financiară(cu o pondere de 51%), garanţia şi asistenţa tehnică a sistemului de soluţiesoftware (5%), suport de aplicaţii software (15%), interoperabilitatea şiflexibilitatea soluţiei propuse (10%), metodologia de organizare a proiectului(4%) şi scalabilitatea soluţiei propuse (15%). La licitaţie s-au înscris treiofertanţi, iar în urma analizării ofertelor, Ministerul Comunicaţiilor şiSocietăţii Informaţionale a atribuit, la data de 23 iunie 2010, contractulcătre societatea Omnilogic SRL, cu sediul în oraşul Otopeni, judeţul Ilfov.Valoarea finală a contractului se ridică la un milion de euro, la care seadaugă TVA, în valoare de 2,4 milioane de euro. Potrivit anunţului de atribuirepublicat pe site-ul SEAP, sub numărul 91131/14 septembrie 2009, sursa definanţare a contractului va fi asigurată din credite de angajament, după cumurmează: 4 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru anul 2010; 3milioane de euro la care se adaugă TVA, pentru anul 2011 şi 3 milioane de euro,la care se adaugă TVA, pentru anul 2012.

Alte contracte grase cu statul

Compania Omnilogic a mai încheiat, la data de 1martie 2010, un contract în valoare de 39,27 milioane de euro fără TVA pentrufurnizarea de echipamente şi servicii către Societatea Naţională deRadiocomunicaţii. Omnilogic a fost singurul ofertant.

La data de 20 octombrie 2009, Omnilogic a încheiatun contract cu UM0296 Bucureşti (Directoratul de Comunicaţii şi TehnologiaInformaţiei), structură aparţinând Serviciului Român de Informaţii, pentrufurnizare de pachete Oracle Database. Valoarea contractului se ridică la3.721.097,60 lei fără TVA. Contractul a fost negociat doar cu Omnilogic. Ladata de 2 noiembrie 2009, Omnilogic a încheiat un contract de furnizare sistemeembedded cu Institutul pentru Tehnologii Avansate (tot din subordinea SRI), învaloare de 436.530 lei fără TVA. La 11 august 2009, aceeaşi firmă a maiîncheiat un contract, în valoare de 162.081 lei fără TVA, pentru furnizarea desisteme embedded şi PC către Institutul pentru Tehnologii Avansate.

La 9 octombrie 2009, Omnilogic a câştigat douăloturi din contractul privind furnizarea de echipamente electrice, aplicaţiisoftware şi echipamente de comunicaţii pentru paşapoarte către CompaniaNaţională Imprimeria Naţională SA. Valoarea contractului se ridică la 27,25milioane de euro fără TVA.

La data de 26 mai 2008, Omnilogic a mai încheiat oafacere, cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în valoare de 620.628 leifără TVA, pentru furnizarea de cartele pentru echipamente ATM.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23

Mai multe imagini:
An nou, afaceri noi. Trezorierul Ivaşcu, de la PDL, a mai încheiat un contract cu STS
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image