2017-01-21 08:23

DEZVALUIRI


Ancheta în dosarul focoaselor este continuată cu detectorul de minciuni

 |  19:40
Ancheta în dosarul focoaselor este continuată cu detectorul de minciuni
Trei persoane audiate în cazul furtului de focoase aufost supuse testului cu aparatul poligraf, au precizat, ieri, procuroriiParchetului Militar București. În prealabil, persoanele testate și-au datacordul în acest sens, precizează anchetatorii.

Alte șase persoane, respectivcei doi mecanici de locomotivă ai trenului de marfă din care au dispărut focoaseleși patru artificieni, au dat declarații scrise în fața organelor de urmărirepenală. Înzilele următoare, anchetatorii urmează să mai supună la testul cu aparatulpoligraf și alte persoane aflate în cercul suspecților, în majoritatea lorlocalnici ai localității ilfovene Chitila.

Reamintim că luni seara, în apropiere de staţia CFRChitila au fost descoperite 79 de focoase din totalul celor 80 dispărute. Treidintre lăzi au fost găsite într-o fântână părăsită (secată), între hăţişurilede la marginea pădurii, la aproximativ patru kilometri de localitate, şi nuprezentau urme de forţare, fiind sigilate cu bandă. De altfel, lăzile erau dinlemn, iar în interior erau cutii din zinc care conţineau focoasele. Pe de altăparte, cea de-a patra ladă a fost identificată pe o stradă din localitateaChitila, prezenta urme de ardere a părţii din lemn şi s-a constatat că aceastaa fost deschisă, iar din interior fuseseră sustrase cele 20 de focoase. Dintreacestea, 19 focoase au fost găsite într-un sac de rafie, în zona unor pâlcuride arbuşti din pădurea Chitila. Ultimul focos a fost recuperat, în cursul zileide marţi, dintr-o fosă septică de pe raza localităţii Chitila. Potrivitdocumentelor ridicate şi verificate de procurori, în cele patru lăzi dispărutedin tren se aflau în total 80 de focoase, câte 20 în fiecare ladă. În cadrulcercetărilor au fost efectuate planşe foto şi s-au prelevat urme în vedereavalorificării acestora din punct de vedere criminalistic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-09

Mai multe imagini:
Ancheta în dosarul focoaselor este continuată cu detectorul de minciuni
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image