2018-12-19 00:20


Andrei Chiliman, urmărit penal pentru demolarea unei case de patrimoniu într-un nou dosar

 |  18:47
Andrei Chiliman, urmărit penal pentru demolarea unei case de patrimoniu într-un nou dosar

Pentru emiterea unor autorizaţii de demolare în arii protejate, Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 în care Andrei Chiliman şi alţi funcţionari ai Primăriei sunt învinuiţi pentru demolarea casei Academicianului Alexandru Rosetti. Acesta este un nou dosar penal pentru Andrei Chiliman.

În urma plângerii penale înaintate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Secţia penală a Judecătoriei Sector 1 privind autorizaţia de demolare a casei academicianului Alexandru Rosetti, situată în Strada Dionisie Lupu 56, a judecat dosarul 75092/299/2015 în care primarul sectorului 1 este acuzat de încălcarea legii. Edilul, împreună cu arhitectul-şef Vasile Meiţă, secretarul primăriei Nicolae Grigorescu şi alţi funcţionari sunt acuzaţi că au comis o infracţiune prin emiterea la data de 14 octombrie 2009a autorizaţiei de demolare a acestei case, aflată în patrimoniul municipal.

Casa academicianului Alexandru Rosetti, fondatorul şcolii româneşti de lingvistică, alături de Iorgu Iordan, a fost demolată în luna noiembrie 2011, fapt ce a declanşat o puternică reacţie societatea civilă. Primăria Sector 1 care a emis autorizaţia nu avea competenţa de a emite astfel de acte în zone protejate, aceasta revenind potrivit legii doar Primăriei Generale. De asemenea, pentru emiterea unei astfel de autorizaţii era nevoie de avize de la Ministerul Culturii şi al Lucrărilor Publice.

În luna august 2015, primarul suspendat al Sectorului 1 Andrei Chiliman, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, consiliera edilului Ioana Costescu şi consilierul local Ion Brad s-au prezentat la DNA Ploieşti, fiind cercetaţi sub control judiciar, în dosarul privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care aceştia ar fi primit “comisioane” de 10% din valoarea contractelor încheiate, decizia fiind luată în 19 iunie de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Chiliman şi ceilalţi trei inculpaţi sunt cercetaţi în dosarul în care sunt acuzaţi, printre alţii, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma, tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman.

Vlad Moisescu şi Ioana Costescu sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Andrei Chiliman şi Ion Brad, de constituirea a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: andrei chiliman, penal, demolare, casa, patrimoniu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA COMUNALA
22 Noi 2015

Dar si cartierele Damaroia si Bucuresti Noi distruse de oameni lui , iar Cumnata Arhitect Chiliman dadea autorizati de la Primaria Capitalei cu Barosanul sef .
"SMECHERI" PESTE TOT?
22 Noi 2015

Alo, DNA ? In urma cu ceva timp, directorul general al compania CFR Calatori, Iosif Szentes, a dispus incredintarea, fara licitatie , a sumei de 7.200.000 de lei, adica circa 1.600.000 de euro, catre societatea „Informatica Feroviara” pentru prestarea de servicii informatice. Potrivit informatiilor , incredintarea acestei sume mari de bani s-a facut si ca urmare a faptului ca Iosif Szentes este prieten bun cu Valentin Dorobantu, fostul controversat director al CFR Calatori, ajuns acum la operatorul privat Regiotrans Brasov, iar sotia lui Dorobantu este sefa la „Informatica Feroviara” . Trebuie precizat ca nu este prima data cand CFR Calatori da sume mari de bani, fara licitatie, catre „Informatica Feroviara” si aceata metoda a aplicat-o si fostii directori Valentin Dorobantu si Vasile Secara, iar acum Szentes continua practica predecesorilor sai. Insa, aceasta atribuire cu dedicatie nu se putea face fara acordul celor doua doamne care dirijeaza si aranjeaza de multi ani, in functie de interese, toate achizitiile si licitatiile de la CFR Calatori- Carmen Maria Popescu si Elena Miu. Nu trebuie omis faptul ca Dorobantu si Szentes au fost primii care, in 2012, au „tesut” mersul trenurilor in interesul operatorilor privati. Iosif Szentes este cunoscut in randul ceferistilor ca un sustinator infocat al operatorilor de transport feroviar de calatori privati. În perioada 28 ianuarie 2013 – 16 iunie 2014, inculpatul Călin Mitică a dispus remiterea cu titlu de mită, în 12 tranşe succesive, a sumei totale de 414.392 lei, inculpatului Gavriş Teodor Alexandru, şef Serviciu Automotoare şi ulterior, director de tracţiune în cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. CĂLĂTORI S.A., pentru ca acesta din urmă să sprijine interesele de afaceri ale S.C. REMARUL 16 FEBRUARIE S.A. Cluj Napoca, astfel încât să obţină contractele de servicii Revizie tip R 7 la Automotoarele Desiro „Săgeata Albastră”, în valoare maximă de 220.990.260 lei şi Rev
"SMECHERI"
22 Noi 2015

... tip R8 la automotoarele Desiro „Săgeata Albastră” (ambele contracte fiind atribuite de autoritatea contractantă S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A.) Se pune intrebarea , Gavris Teodor Alexandru a luat mita singur ? Se pare ca nu, nici nu avea cum. Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a unora de la CFR Calatori in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie? Ulterior, fostul ministru, Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu zis “SMART”, in prezent dirijorul trenurilor private de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,in prezent inculpat , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Cei care au condus si conduc CFR Călători în ultimii ani cum ar fi si Valentin Dorobanţu,Secara Vasile,Szentes Iosif, au fost si sunt preocupaţi să falimenteze compania de stat. Singura lor grijă a fost să umfle conturile „băieţilor deştepţi” de la calea ferată prin subvenţii foarte mari, în timp ce compensaţiile pentru CFR Călători erau tot mai modeste în raport cu numărul călătorilor. În acelaşi timp, în 2012 şi 2013, fostul director general Valentin Dorobanţu a depus eforturi susţinute ca mersul trenurilor să fie intocmit în funcţie de interesele băieţilor deştepţi de la calea ferată, cedând astfel o serie de trasee rentabile ale CFR Călători în favoarea operatorilor privaţi de transport feroviar de persoane,in asa fel incat Regionale ca Bucurestiul si Brasovul sa ajunga “in sapa de lemn”? Mai tarziu, echipa de conducere a CFR Călători, în frunte cu directorul Vasile S
JAF???
22 Noi 2015

... Secară, a tesut un nou mers al trenurilor , prin care o serie de rute rentabile, care aduc foarte mulţi bani companiei CFR Călători, au fost cedate către operatorii privaţi. Directori de la stat continua sa fie garantaţi de privaţi. Preşedintele Comitetului director al CFR Călători, Vasile Secară, era “ajutat” în demersul de cedare a rutelor rentabile către operatorii privaţi de către unul dintre membrii Comitetului director- Iosif Szenteş, cel care împreună cu Valentin Dorobanţu au întocmit mersul trenurilor din decembrie 2012 si 2013, prin care operatorii privaţi de transport feroviar de călători au fost favorizaţi în detrimentul CFR Călători? Ori poate se verifica si cum un teren extrem de valoros de la Cluj al companiei CFR Calatori, a ajuns definitiv la un om de afaceri tot din Cluj prin girul nemijlocit al lui Secara Vasile? Ministrul Transporturilor , DAN M. COSTESCU , ce zice , ce face , sau mergem tot asa , ca de stiut , stie ???
HAZNAUA COMUNA
23 Noi 2015

Si acum au pus la transporturi un om care a furat C F R si tara . Adio corectitudine .
JIGODIA ASTA,
29 Noi 2015

n-a FURAT DE-A RUPT, dovedit fiind încă din vară? Ce mai caută ÎN DEPLINĂ LIBERTATE DE MIȘCARE...palmare de milioande de euro în continuare?
Random imageUltimele stiri


loading...