2019-03-19 17:59


Andrei Pleşu şi Adrian Sârbu, audiaţi ACUM în Dosarul Mineriada

 |  10:07
Andrei Pleşu şi Adrian Sârbu, audiaţi ACUM în Dosarul Mineriada

Fostul ministru al Culturii Andrei Pleșu s-a prezentat, joi, la Parchetul General pentru a fi audiat în calitate de martor de procurorii militari în dosarul "Mineriada".

Tot la Parchetul General a venit, joi, și omul de afaceri Adrian Sârbu, pentru a fi audiat în același dosar.

Andrei Pleşu a declarat, la intrarea în Parchetul General, că pentru el este o "experienţă nouă", pentru că nu a mai fost până acum la Parchetul General. 

"O sa vedem ce ma intreaba si ce imi aduc aminte de acum 20 si atatia ani. Sunt foarte bucuros ca se fac eforturi. Pentru mine e o exeprienta noua, pentru ca nu am mai fost la procuratura. Eu am aflat de prezenta minerilor, când, vrând să merg la serviciu, adică la Ministerul Culturii, mi-au oprit maşina, au percheziţionat-o, m-au legitimat, mi-au dat drumul să plec şi mi-au spus "venim şi noi". Atunci mi-au dat seama că oraşul este împânzit, pentru că eu nu eram într-un Executiv restrâns care lua decizii. Apoi au urmat tot felul de nefăcute. Eu nu pricep toata situaţia de atunci. În orice caz, ne-a costat foarte mult acel episod", a mai spus Andrei Pleşu. citatz de RomâniaTV.

Procurorul general al României, Augustin Lazar, declara la finalul anului trecut că dosarul Mineriadei este în faza finală, soluţia urmând să fie dată în primele luni ale anului viitor, după ce vor fi administrate probele rămase şi vor fi verificate apărările.

“Dosarul Mineriadă se află în faza finală de soluţionare şi, după ce se vor administra probele care mai sunt de administrat şi se vor verifica apărările ce se vor formula în cauză, se va emite legală şi temeinică”, a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

Pe 23 decembrie 2016, procurorii militari au decis punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, față de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul "Mineriada din 13 - 15 iunie 1990". Au fost puși sub urmărire penală şi Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale (FSN), general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-12

TAGURI: dosar mineriada, andrei plesu, adrian sarbu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...