2018-10-18 05:58


Angajat Metrorex, trimis în judecată în dosarul privind achiziția de trenuri noi de metrou

 |  11:59
Angajat Metrorex, trimis în judecată în dosarul privind achiziția de trenuri noi de metrou

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Valeriu Picu, angajat al Metrorex SA, membru al comisiei de licitație, sub aspectul comiterii infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Dosarul vizează achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon.

Alături de Valeriu Picu a mai fost trimis în judecată Ovidiu Băncescu, angajat al unei societăți comerciale participante la licitație, sub aspectul comiterii infracțiunii de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,

Potrivit procurorilor DNA, la data de 26 iunie 2014, societatea comercială de transport cu metroul București - METROREX S.A. a lansat procedura de achiziție publică, pentru atribuirea acordului – cadru ”Achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon”, având ca obiect cumpărarea de cel mult 51 trenuri noi de metrou (a câte șase vagoane). Valoarea estimata a contractului s-a stabilit la suma de 1.556.259.680 lei, sursa de finanțare urmând a se asigura din credit extern garantat de stat (B.E.I.) și de la bugetul de stat.

Potrivit comunicatului DNA, „procedura de achiziție este cea a licitației deschise, valoarea estimată fiind de 1.556.259.680 lei, iar criteriul de evaluare a ofertelor este reprezentat de „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”.

Astfel, „în perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Băncescu Ovidiu, reprezentant al uneia dintre societățile participante la licitație, l-a determinat pe inculpatul Picu Valeriu, membru al comisiei de licitație, să furnizeze, în mod continuu, informații cu caracter confidențial vizând desfășurarea licitației, reprezentanților uneia dintre societățile participante la licitație. Aceste informații se refereau inclusiv la ofertele și condițiile celorlalți contracandidați, având ca rezultat vicierea gravă a procedurii de licitație. Informațiile confidențiale erau oferite atât în scopul adjudecării licitației de către firma respectivă, cât și pentru ca inculpatul Picu Valeriu să continue să încaseze foloase (contravaloarea traducerilor solicitate de reprezentantul firmei, inculpatul Băncescu Ovidiu și efectuate prin intermediul unei PFA aparținând unei rude a angajatului Metrorex)”.

Procurorii susţin că firma respectivă a fost desemnată câștigătoare, însă contractul de atribuire nu a fost încheiat din cauză că, în prezent, procedura este suspendată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-16

TAGURI: angajat, metrorex, trimite, judecata, achizitie, trenuri, nou, metrou
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...