2018-11-16 11:57


ANI: Patru aleşi locali, declaraţi incompatibili

 |  11:25
ANI: Patru aleşi locali, declaraţi incompatibili

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a patru aleşi locali ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis marţi Agerpres, au fost declaraţi incompatibili Mihail Lienerth, primar al comunei Vurpăr, jud. Sibiu, Nicolae Stan, primar al comunei Mavrodin, jud. Teleorman, Doru Radu, primar al comunei Suseni, jud. Argeş şi Pîrvu Pîrvu, consilier local al Comunei Tuzla, jud. Constanţa.

Mihail Lienerth se află în stare de incompatibilitate, întrucât exercită, simultan, funcţia de primar şi calităţile de administrator al SC Partener SRL (în perioada 18 iunie 2008 - 4 februarie 2011) şi SC Sivurom SRL (18 iunie 2008 - prezent), comerciant persoană fizică autorizată (18 iunie 2008 - 22 septembrie 2010) şi pe cea de membru al Consiliului de Administraţie al Ocolului Silvic Dealul Sibiului RA (25 februarie 2011 - prezent).

Nicolae Stan se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 iunie 2012, întrucât exercită, simultan, funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Stan Nicolae PFA.

Inspectorii de integritate au constatat că Doru Radu se află în stare de incompatibilitate începând cu 22 septembrie 2010, întrucât exercită simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al comunei Suseni în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a SC Edil Expert Publiserv Suseni SRL.

În cazul lui Pîrvu Pîrvu s-a reţinut că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2009 - 28 decembrie 2009, întrucât a exercitat simultan calitatea de consilier local şi funcţia de muncitor necalificat în cadrul Compartimentului Pază - PSI al Primăriei Comunei Tuzla, fiind angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: ANI, alesi, locali, incompatibilitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAP
03 Dec 2013

despre Radu Doru: Are in constructie 2 scoli? toata lumea stie ca are in constructie 2 case! Societatea se ocupa de salubritate? pai si de unde ridica gunoiul? de la primarie si de la el de-acasa? din comuna nu ridica! Furnizeaza apa? da, furnizeaza... dar cum - 3 saptamani pe luna, vara, apoi la rude si prieteni a montat racordul de apa inainte de apometru, nu invers... mai e ceva: FURA PAMANT! ca orice primar de la tara care se respecta, da titluri gresite, poarta oameni pe drumuri aiurea, in speranta ca batrani fiind vor muri si le va lua tot! Si chiar s-antamplat! daca te pui cu el e agresiv! deci ce spunea cu aruncatu' pe geam, e cam pe dos!
GIGI
30 Mar 2015

E PENAL! ELIBEREAZA ACTE PENTRU MORTI SI PERSOANE CE NU AU DREPTUL! Am auzit ca se depune la DNA o sesizare bazata pe acte emise de el !! Deja cei in cauza au contactat si presa,pentru a nu fi pierdute prin rovinele Marelui Mircea,pe care Don primar le cauta !
GIGI
30 Mar 2015

E PENAL! ELIBEREAZA ACTE PENTRU MORTI SI PERSOANE CE NU AU DREPTUL! Am auzit ca se depune la DNA o sesizare bazata pe acte emise de el !! Deja cei in cauza au contactat si presa,pentru a nu fi pierdute prin rovinele Marelui Mircea,pe care Don primar le cauta !
Random imageUltimele stiri


loading...