2019-01-22 14:51


ANI: Primari din Giurgiu, Buzău şi Vâlcea acuzaţi de conflict de interese şi abuz în serviciu

 |  10:59
ANI: Primari din Giurgiu, Buzău şi Vâlcea acuzaţi de conflict de interese şi abuz în serviciu

ANI a stabilit că trei primari ai unor comune din judeţele Buzău, Giurgiu şi Vâlcea se află în conflict de interese sau au săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce au acordat contracte din bani publici unor rude apropiate.

Marian Apostol, primarul comunei Năeni din judeţul Buzău, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât a avizat plata a 3 facturi emise de către o societate în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat unic şi soţia sa funcţia de administrator, în sumă totală de 3.532,03 lei, potrivit unui comunicat al ANI.

Potrivit ANI, Constantin Dumitru, primarul comunei Floreşti - Stoeneşti din judeţul Giurgiu, este acuzat de conflict de interese în materie administrativă şi penală, deoarece, având un interes personal de natură patrimonială, a încheiat cu o societate contracte în valoare totală de 78.849,52 lei, în cadrul căreia fratele acestuia deţine funcţia de administrator. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Primarul comunei Sălătrucel din judeţul Vâlcea, Dumitru Drăghici, este acuzat că a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală, deoarece a semnat un contract de arendare, încheiat între Primăria Sălătrucel şi Asociaţia locală a crescătorilor de bovine, ovine, porcine şi albine Sălătrucel (asociaţie în cadrul căreia acesta deţinea funcţia de preşedinte), în baza căruia Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Vâlcea a acordat asociaţiei, în perioada 2010 - 2012, subvenţii în cuantum de 1.314.467,93 lei. Şi în acest caz ANI a sesizat Parchetul în vederea cercetării lui Dumitru Drăghici pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice asimilate infracţiunilor de corupţie, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-18

TAGURI: ANI, primari, incompatibilitate, abuz, giurgiu, valcea, buzau
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri





loading...