2017-01-23 16:48


APIA verifică alocarea fondurilor lui Ioan Niculae

 |  16:37
APIA verifică alocarea fondurilor lui Ioan Niculae

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat vineri că a dispus verificări amănunţite privind instrumentarea cererilor de sprijin depuse de firmele din grupul InterAgro începând cu anul 2007, precum şi legalitatea acordării subvenţiilor către aceste firme.

Omul de afaceri Ioan Niculae, dar şi funcţionari de la APIA şi angajaţi ai InterAgro vor fi cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru fraude cu fonduri europene, cauza fiind disjunsă din dosarul în care patronul InterAgro va fi judecat pentru finanţarea campaniei electorale din 2009. Informaţia apare în rechizitoriul prin care Ioan Niculae şi preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, au fost trimişi în judecată.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA).

Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC). Astfel, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură administrează sistemul de certificate de export-import şi garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, elaborează şi implementează procedurile privind aplicarea sistemului de intervenţie pentru produsele agricole.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: apia, fonduri, ioan niculaeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image