2017-01-16 21:31

DEZVALUIRI


Arhimandritul Efrem rămâne după gratii

 |  09:06
Arhimandritul Efrem rămâne după gratii

Egumenului Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, arhimandritul Efrem, rămâne după gratii, în urma respingerii cererii de eliberare condiţionată de către Curtea de Apel de la Atena.

Curtea de Apel de la Atena a respins joi cererea de eliberare condiţionată a părintelui Efrem, aflat în arest preventiv în închisoarea Korydallo din capitala elenă, de la sfârşitul lunii decembrie. Făcând referire în cererea sa la ''starea sănătăţii sale şi la faptul că locul său de reşedinţă este cunoscut şi, prin urmare, nu poate fi bănuit că ar putea să fugă din ţară'' şi evocând din nou nevinovăţia sa, în cazul schimbului de proprietăţi imobiliare dintre mănăstire şi statul grec, 

arhimandritul Efrem a solicitat la 30 ianuarie comutarea detenţiei sale preventive în eliberare condiţionată.

Deşi procurorul Panayiotis Mantzunis se pronunţase pentru eliberarea condiţionată a părintelui în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de euro şi interzicerii ieşirii din ţară, judecătorul Irini Kalou, care a condus ancheta în acest dosar, a motivat decizia sa de respingere a cererii acestuia prin faptul că ''nu există premise legale pentru eliberarea din arest a arhimandritului''.

Irini Kalou s-a pronunţat, în timpul anchetei preliminare, pentru arestarea arhimandritului sub acuzaţia de ''spălare de bani şi mărturie mincinoasă''. Conform legislaţiei elene, detenţia preventivă nu poate depăşi un an şi jumătate, Consiliul Curţii de Apel de la Atena hotărând la 23 decembrie arestarea preventivă a lui Efrem până la începerea procesului, a cărui dată nu a fost anunţată.

Acum nu mai există posibilitatea ca o cerere de eliberarea condiţionată să fie înaintată Consiliului, după decizia de joi a Curţii de Apel, scrie presa elenă. Considerat unul din cei mai cunoscuţi duhovnici din Sfântul Munte Athos, părintele Efrem a fost arestat în ajunul Sărbătorii Crăciunului şi plasat în arest preventiv, fiind acuzat de comiterea unor ilegalităţi într-o afacere de schimb de terenuri între mănăstire şi stat, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-29

TAGURI: Efrem, Grecia, eliberare, AthosComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image