2017-01-17 21:47

DEZVALUIRI


Asigurătorii regretă legea sănătăţii

 |  20:05
Asigurătorii regretă legea sănătăţii

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) “regretă” retragerea din dezbaterea publică a proiectului de lege privind reforma sănătăţii, înainte ca toate instituţiile implicate în reformarea sistemului public de sănătate să poată avea un dialog real referitor la prevederile acestui proiect.

“Uniunea consideră că dezbaterea publică ar fi trebuit făcută într-un cadru social cât mai larg. Acest demers ar fi asigurat atât evidenţierea punctelor slabe ale proiectului, cât şi cristalizarea unei forme finale a legii care să satisfacă în primul rând nevoile pacienţilor”, arată un comunicat al UNSAR.

Asigurătorii salută intenţia Guvernului de a elabora un nou proiect de lege privind reforma în sănătate şi consideră că una dintre priorităţile acestei etape este definirea clară a conţinutului pachetului de servicii medicale de bază, cel care asigură asistenţa medicală obligatorie pentru toţi cetăţenii României.

“O condiţie esenţială pentru dezvoltarea asigurărilor de sănătate complementare şi suplimentare în România o reprezintă asigurarea unui tratament fiscal adecvat al acestora, prin acordarea unei deductibilităţi complete, similară cu cea oferită de medicina muncii. Acest demers ar oferi angajatorilor posibilitatea de a oferi angajaţilor asigurări de sănătate facultative în pachetele salariale, fapt care ar contribui la atragerea de venituri suplimentare în sistemul de sănătate şi la dezvoltarea acestui segment de asigurări în România”, subliniază UNSAR.

Definirea pachetului de servicii medicale de bază şi acordarea deductibilităţii pentru asigurările suplimentare şi complementare sunt măsuri care pot fi luate imediat de către factorii decizionali, nefiind necesar un nou proiect de lege, ci doar introducerea acestor prevederi în Codul fiscal, apreciază Uniunea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image