2018-12-10 17:53


Autoritățile știu de patru ani situația de la ZOO, dar se mișcă precum melcul

 |  19:14
Autoritățile știu de patru ani situația de la ZOO, dar se mișcă precum melcul

Avertismentele Comisiei Europene la adresa României în privința condițiilor infecte în care sunt ținute în captivitate animalele la grădinile zoologice au mobilizat autoritățile de la București.

După publicarea articolului în ediția de luni a cotidianului „Puterea”, Ministerul Mediului ne-a precizat că în urma transmiterii de către Reprezentanţa Permanentă a României la Uniunea Europeană a infogramei privind concluziile negative ale raportului de ţară referitor la grădinile zoologice din România, „Garda Naţională de Mediu a efectuat, în luna iulie, controale tematice la grădinile zoologice de pe raza teritorială a comisariatelor judeţene”.

Ministerul Mediului menționează că există o hotărâre de Guvern din 2007 care stabilește o serie de măsuri pentru investiții în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice. În acest sens, până în 2013, vor fi implementate 14 programe investiționale pentru amenajarea, reamenajarea sau reabilitarea unor obiective din țară. Printre acestea se află și Grădina ZOO din Oradea, care, în ciuda acestor programe de investiții, a fost închisă în urmă cu cinci luni.

Potrivit precizărilor Ministerului Mediului, „autorizarea sanitar veterinară a grădinilor zoologice din punctul de vedere al stării de sănătate şi al bunăstării animalelor din colecţie se realizează de către serviciile sanitar veterinare. Responsabilităţile serviciilor sanitar veterinare constau în autorizarea grădinilor zoologice şi supravegherea statusului de sănătate al animalelor din colecţie”. Cu toate acestea, potrivit avertizării Comisiei Europene și a raportului de monitorizare al Fundației Born Free, personalul veterinar duce „lipsă de experienţă/cunoştinţe”, iar asistenţa veterinară este inexistentă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
05 Aug 2011

Gresiti stimate domn, se misca precum ochii mortului.Adica deloc. O zi buna !
Random imageUltimele stiri


loading...