2017-01-17 08:56

DEZVALUIRI


Avionul dispărut luni seară a fost găsit într-o zonă greu accesibilă

 |  20:39
Avionul dispărut luni seară a fost găsit într-o zonă greu accesibilă
Unavion a fost dat dispărut, luni seară, după ce nu a mai aterizat pe aerodromulde la Săuleşti de lângă Deva. Aparatul a fost localizat în apropiere delocalitatea hunedoareană Baru Mare într-o zonă greu accesibilă. O echipăformată din poliţişti criminalişti, sub coordonarea unui procuror, împreună cureprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Române, face cercetări pentrustabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul aviatic din Hunedoara,soldat cu decesul pilotului Mathias Gabrovski.

Unavion de agrement de mici dimensiuni, cu doua locuri, model CT Fly Design, cunumăr de înmatriculare YR-5158, pilotat de cetăţeanul german Mathias Gabrovski,a dispărut, luni după-amiază, după ce a decolat de pe aerodromul de la Săuleşti,de lângă Deva, îndreptându-se spre Alba Iulia, însă nu a mai ajuns ladestinaţie. Potrivit proprietarului aparatului, Mircea Chira, avionul ar fifost văzut ultima dată deasupra localităţii Şibot, din judeţul Alba.Proprietarul aparatului îl dăduse spre folosinţă unui pilot care, l-a rândullui, l-a închiriat omului de afaceri. Luni, omul de afaceri efectuase o cursăcu doi prieteni, pe care i-a dus de la Deva la Şibot, în Alba, în jurul orelorprânzului. Aparatul de agrement nu avea nevoie de plan de zbor şi nici nu erapregătit pentru zborul pe timp de noapte. Omul de afaceri care se afla la bordulavionului are 47 de ani şi locuieşte în Orăştie. Mircea Chira a mai spus că celcare a închiriat avionul “are experienţă în pilotatul acestui avion, l-aîmprumutat de mai multe ori din câte mi s-a spus şi are peste 200 de ore dezbor“.

Localizatîntr-o pădure

Laoperaţiunile de căutare reluate ieri-dimineaţă au participat zeci de jandarmişi poliţişti din Alba şi Hunedoara. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Albaş, a declarat că la căutări vaacţiona şi un elicopter, dar şi poliţiştii din Hunedoara. Purtătorul de cuvânt alIJP Hunedoara, Gabriel Niţu, a afirmat că se efectuează cercetări în zonaOrăştie şi a munţilor Grădiştea.

Poliţiştiiau descoperit şi autoturismul pilotului parcat le aerodromul de la Săuleşti,lângă Deva, şi au luat legătura cu prietenii omului de afaceri pentru a stabilicum şi-a petrecut acesta ziua de luni. Potrivit unui comunicat, epava avionuluia fost identificată ieri, între localităţile Pui şi Baru Mare din judeţulHunedoara. Din primele informaţii, aparatul se află într-o zonă împădurită,într-o zonă greu accesibilă. Avionul de mici dimensiuni era înregistrat la bazade agrement de la Săuleşti. Ipotezele de lucru ale poliţiştilor iau în calculatât varianta unui accident, cât şi pe cea a unei sinucideri. Asta pentru că,în ultima perioadă de timp, Mathias Gabrovski, în vârstă de 47 de ani, aveaprobleme şi în afaceri, dar şi cu iubita lui. Se pare că înainte de a decola depe aerodromul din Deva, pilotul german a trimis o scrisoare de adio, prininternet, iubitei şi fiicei sale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image